DEAŞ'tan koronavirüs çağrısı!

Terör örgütü DEAŞ, militanlarına ve sempatizanlarına yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayıldığı "Avrupa'ya gitmeyin" çağrısı yaparken el hijyenine de dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

DÜNYA 17.03.2020, 13:14
DEAŞ'tan koronavirüs çağrısı!

Çin'de çıkıp tüm dünyayı etkisi altına alan ve artık merkez üssünün Avrupa olduğu açıklanan yeni tip koronavirüs yüzünden terör örgütü DEAŞ da bir bildiri yayımlayarak taraftarlarına seslendi. 

"Salgın hastalıklardan korunma ve alınması zorunlu olan önlemler" adı verilen ve içerisinde peygamber hadislerinin de yer aldığı tavsiye nitelikli bazı kurallar paylaşıldığı bildiride DEAŞ militanlarına salgının yoğun olarak görüldüğü Avrupa ülkeleri gibi bölgelere gitmeme veya elleri düzenli biçimde yıkama gibi önergeler yer alıyor. Bildiride Covid-19 enfekte olmuş militanların ya da sempatizanların da bulundukları yerlerde kalarak hastalıklarını başkalarına bulaştırmamaları gerektiği ifade ediliyor.

Esneme veya aksırma esnasında ağızların kapatılması gerektiğinin dahi yazıldığı metinde, su içilen kap ve de sürahilerin ağızlarının kapalı kalmasına özen gösterilmesi çağrısında bulunuluyor.

DEAŞ'tan "peygamber hadisi" önerisi

Bildiride hadislere de yer verilirken, "Yılın bir gecesi var ki, o zaman salgın hastalıklar azalacak. Kullandığınız su kaplarının veya mataraların ağzını kapatırsanız hastalık yayılmaz. Ancak bazı mikroplar bunların içine yine de girebilir." gibi cümleler yer alıyor.

Yapılan operasyonların ardından büyük darbe alan DEAŞ; Suriye, Irak, Libya, Afganistan ve Endonezya gibi ülkelerde varlığını devam ettiriyor. Avrupa'nın birçok noktasında kanlı eylemler düzenleyen terör örgütünün kıtada halen hatrı sayılır bir sempatizan kitlesinin olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar (0)