DEAŞ sözcüsünden örgüt üyelerine saldırı çağrısı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak duyurduğu Ortadoğu barış planını açıklamasından sonra terör örgütü DEAŞ'ın sözcüsü El Kureyşi, örgüt üyelerine Yahudilere saldırı çağrısında bulundu.

DÜNYA 28.01.2020, 20:47
DEAŞ sözcüsünden örgüt üyelerine saldırı çağrısı!

DEAŞ'ın sözcüsü Ebu Hamza El Kureyşi tarafından seslendirilen bir kayıt ile terör örgütü Yahudileri hedef alan bir saldırı çağrısı yaptı.

"Pazar yerlerini hedef alın"

The Times of Israel’in haberine göre 37 dakikalık ses kaydında Kureyşi, "Yahudilerin yerleşimlerini ve pazar yerlerini hedef alın, yaşam alanlarını füzeleriniz ve kimyasal silahlarınız için test sahası olarak kullanın" ifadelerini kullanıyor.

ABD Başkanı Trump, sözde "Orta Doğu barış planı" kapsamında Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini duyurdu.

"Kudüs, İsrail’e tek olarak ait olacak"

Trump, "Her iki taraf da barışı istiyor ve İsrail barışı gerçekten çok istiyor. Gelecekte Filistin devleti olacak bir toprak da yaratacağız. Ve burada terörizmi katı bir şekilde reddedecek olan bir Filistin devletinden bahsediyoruz. Burada Kudüs İsrail’e tek olarak ait olacak bir başkent olacak. Ama bu çok büyük bir şey değil çünkü ben zaten bunu sizin için yaptım. Bu şekilde kalacak." dedi.

"Filistinliler için de çok şey yapmam gerekiyor"

ABD Başkanı, "Belki de en önemlisi İran ile yapılan bu korkunç nükleer anlaşmadan ABD’nin çıkmasını sağladım. Dürüst olmak gerekirse belki de en önemlisi buydu. Filistinliler için de çok şey yapmam gerekiyor. Aksi halde adaletsiz olur. Filistinliler için de bağımsız bir ülkeye sahip olma şansı olacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)