"DEAŞ'ın yeni bir lideri var ve biz onu biliyoruz"

ABD Başkanı Donald Trump, "DEAŞ'ın yeni bir lideri var ve biz onun kim olduğunu biliyoruz." açıklamasında bulundu.

DÜNYA 01.11.2019, 16:54 01.11.2019, 17:08
"DEAŞ'ın yeni bir lideri var ve biz onu biliyoruz"

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "DEAŞ'ın yeni bir lideri var ve biz onun kim olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi, ABD Özel Kuvvetleri tarafından 8 helikopterle İdlib'in kuzeyinde gerçekleştirilen operasyon sonucu ölü ele geçirilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, düzenlediği basın toplantısında, Bağdadi'nin bulunduğu evin altındaki tünellerden ucu kapalı olanlardan birine girmesinin ardından üzerindeki intihar yeleğini patlatarak yanındaki üç çocukla birlikte öldüğünü duyurmuştu.

Daha sonra Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bağdadi'nin yerine geçecek 1 numaralı ismin Amerikan askerleri tarafından ortadan kaldırıldığı teyit edildi. Büyük ihtimalle en üst görevi alacaktı ama şimdi o da ölü." ifadelerine yer vermiş ancak öldürülen kişinin ismini belirtmemişti. 

Beyaz Saray'dan bir yetkili, Trump'ın "Bağdadi'nin yerine geçecek 1 numaralı ismin Amerikan askerleri tarafından ortadan kaldırıldığı teyit edildi." ifadelerine yönelik açıklamada bulunmuştu.

Yetkili, "Başkan'ın bahsettiği kişi, DEAŞ Sözcüsü Ebu Hasan el-Muhacir'di." demişti. 

Yorumlar (0)