DEAŞ destekçileriyle aynı ismi taşıyan 2 Türk, ABD’de yaptırıma maruz kaldı 

Silahlı terör örgütü DEAŞ’a destek veren kişilerle aynı isme sahip olan 2 Türk vatandaşı, ABD’de yaptırımlara maruz kaldı. Suçsuz şahıslar, OFAC’a başvurarak yanlışlığın giderilmesini talep etti. 

DÜNYA 15.04.2021, 11:21 16.04.2021, 09:39
DEAŞ destekçileriyle aynı ismi taşıyan 2 Türk, ABD’de yaptırıma maruz kaldı 

Şanlıurfa’da ticaretle iştigal olan amca Ahmet Bayaltun ve yeğen İsmail Bayaltun, silahlı terör örgütü DEAŞ’a yardım ve yataklık etmekten yargılanan Ahmet ve İsmail Bayaltun kardeşler ile karıştırıldı.

Çin ile telefon aksesuarları üzerine ithalat ve ihracat yapan amca-yeğenin, isim karışıklığı sebebinden ötürü ABD tarafından 1,5 yıldır yaptırımlara maruz kaldıkları öğrenildi.

OFAC yaptırım listesindeler

Amca ve yeğenin, 18 Kasım 2019’da OFAC (ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi) yaptırım listesine girdiği öğrenildi.

Bayaltunların avukatı Halil Uzun, karışıklığı çözmek adına ABD’ye gitti. Sabıka kaydı, nüfus kaydı, yargılama kayıtları ve karışıklığı gidermek amacıyla gereken tüm belgeleri yanına alıp giden Uzun, OFAC’a başvuruda bulundu.

OFAC yaptırım listesine giren herkesin, dünyadaki tüm ülkelerdeki faaliyetlerinin durdurulduğunu belirten Halil Uzun, Türkiye de dahil olmak üzere kimsenin “teröriste yardım ve yataklık yapan kişilerle çalışmak istemediğini” belirtti.

Türkiye’de de Hazine ve Maliye Bakanlığına “karışıklığın giderilmesi için başvurduklarını” belirten Avukat Uzun, 7 Nisan 2021 tarihine de amca-yeğenin Türkiye’deki mal varlıklarına el konulduğunu ve tüm banka işlemlerinin reddedildiğini ifade etti. 

Yorumlar (0)