DEAŞ: Bağdat’taki intihar saldırısını biz yaptık

Dün Irak’ın başkenti Bağdat’ta meydana gelen ve 32 insanın hayatına mal olan bombalı intihar saldırısını kanlı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

DÜNYA 22.01.2021, 11:48 23.01.2021, 11:54 Hanife
DEAŞ: Bağdat’taki intihar saldırısını biz yaptık

Dün Irak’ın başkenti  Bağdat’ta  toptan ticaretin yapıldığı bölgede çifte intihar saldırısı yapıldı. 32 kişinin hayatına mal olan olayı ise kanlı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Terör örgütü tarafından yapılan açıklamada, kent merkezinde düzenlenen çifte intihar saldırısını kendilerinin gerçekleştirdiği belirtildi.

Tayaran Meydanı’ndaki saldırıda 32 kişi hayatını kaybederken, 110 kişi de yaralanmıştı.


Patlama kime hizmet ediyor?

Veda konuşmasında "ABD'nin onlarca yıldır savaş çıkarmayan tek başkanı" olmakla gurur duyan Donald Trump, başta Irak olmak üzere Amerikan askerlerini büyük ölçüde geri çekerken Joe Biden yönetiminin önündeki 4 yıl bu konudaki stratejisi de belli oldu.

Güvenlik uzmanları tarafından "Biden yönetimi Irak'tan çıkmayacak" şeklinde okunan DEAŞ saldırısı, İran Dışişleri Bakanı Zarif tarafından da uluslararası kamuoyunun dikkatine sunulmuştu.

ABD'nin Ortadoğu'daki planlarını hayata geçirmek için kendi yarattığı bilinen DEAŞ'ın, Biden'ın göreve geldiği ilk gün bombalı saldırı düzenlemesi akıllara, ABD'nin iki ülkeye girebilmek için kendi İkiz Kuleleri'ni vurma planını getirdi.



DEAŞ saldırısının PKK'nın da işine geldiğini belirten güvenlik uzmanları, saldırı üstlenilmeden önce yaptıkları değerlendirmelerde, işi PKK'nın da DEAŞ'ın da yapmış olabileceğini, çünkü saldırının 3 kazananının olacağını vurgulamıştı: PKK, DEAŞ ve ABD. Güvenlik uzmanları ABD askerî unsurlarının Irak'ta bulunmasının Amerika'nın
Ortadoğu planlarına hizmet edeceğini, sahada ABD tarafından açıkça desteklenen PKK'nın da işine geleceğini kaydetmişti.



Saldırının özellikle Türkiye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın PKK ile mücadele başta olmak üzere güvenlik ağırlıklı iş birlikleri için Irak'a giderek hem merkezi hükümetle hem de bölgesel yönetimle görüşmesi ve görüşmelerden olumlu haberler gelmesi sonrası olması da ayrıca patlamaların kime hizmet ettiğini de gözler önüne sermesi bakımından önem arz ediyor.

Sahada çok sayıda iş birlikleri kanıtlanan DEAŞ ve PKK için dünkü bombalı saldırılar, ABD'nin Irak'taki varlığı ile ilgili vereceği karara bağlı olarak her iki örgüte de hayat öpücü sağlayabilir.
 

Yorumlar (0)