"DEAŞ'a karşı YPG"den "DEAŞ'a karşı Hafter"e!

Suriye'de "DEAŞ'a karşı koyduğu için" YPG'nin yanında olduğunu söyleyen Fransa, şimdi de Libya'da darbeci Halife Hafter için aynı şeyi söylüyor. Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Libya'da Hafter'in DEAŞ'a karşı mücadele ettiğini kaydetti. 

DÜNYA 09.07.2020, 10:34 09.07.2020, 10:40
"DEAŞ'a karşı YPG"den "DEAŞ'a karşı Hafter"e!

Türkiye tarafından desteklenen Fayiz es-Serrac liderliğindeki Ulusal Mutabakat Hükümeti, darbeci Halife Hafter'e karşı mücadelesini başarılı bir şekilde sürdürüyor.

Hafter'i destekleyen birçok ülke, bu nedenle Türkiye'ye karşı açıklamalarda bulunuyor. Özellikle de Fransa...

Fransa'dan son dönemde Hafter hakkında peş peşe açıklamalar geliyor.

Suriye'de "DEAŞ'a karşı koyduğu için" YPG'nin yanında olduğunu söyleyen Fransa, şimdi de Libya'da Hafter için aynı argümanı kullanıyor.

Suriye'de Türkiye'nin terör örgütü PKK/YPG'ye karşı mücadelesine ilişkin Fransa, "DEAŞ'a karşı koyduğu" gerekçesiyle YPG'ye destek verdiğini duyurmuştu.

Fransa, şimdi de Hafter için aynı politikayı kullanmaya başladı. 

Fransız bakandan açıklama geldi

Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, ülkesinin Hafter'i desteklediğine dair birçok şey işittiğini ve bazı şeyleri kesinleştirmek gerektiğini söyledi. 

Fransız bakan, Hafter'e bağlı güçlerin, 2019 yılının Nisan ayında Trablus'u alma girişiminden önce Libya'da DEAŞ'a karşı mücadele verdiğini ifade etti. Bakan, tıpkı YPG örneğinde olduğu gibi "DEAŞ'a karşı koyduğu" gerekçesiyle Hafter'e destek verdiğini kaydetti. 

Yorumlar (0)