De Niro: Trump pejmürde

Ünlü aktör Robert De Niro, Donald Trump hakkında çok ağır eleştirilerde bulundu.

DÜNYA 30.10.2019, 15:29 30.10.2019, 15:33
De Niro: Trump pejmürde

Donald Trump’ın öne çıkan muhaliflerinden olan ABD'li aktör Robert De Niro, bir kez daha çok sert eleştirilerde bulundu.

Bir kez daha Donald Trump’ı hedef alan De Niro, “O bir salak, bir budala. Bir soytarı. Aptal, pejmürde, tehlikeli… Bu ülkeyi mahvedecek.” ifadelerini kullandı.

GQ dergisinin İngiltere temsilciliğine konuşan De Niro, Trump’a "pislik" diye hitap etti ve Trump'ın ABD’yi mahvedeceğini söyledi.

De Niro, "O, olabileceğini öngördüğümüzden çok daha kötü. Trump’la ilgili her şey, bütün o zırvalıkları ve saçmalıkları, gidişatı gösteriyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu, rezaletin de ötesinde. O bir pislik. Bu ülkeyi mahvedecek." şeklinde konuştu.

"Saldırganlara izin verdi"

Ünlü aktör, Trump’ın ırkçı söylemlerinin giderek daha fazla insanı etkilediğini ve toplumun da bu gerçeğin farkına varmaya başladığını vurguladı.

Bu nedenle ABD’de peşi sıra gerçekleşen silahlı saldırılardan Trump’ı da sorumlu tutan De Niro, "Bu saldırganlar deli ama Trump onlara ilham verdi, izin verdi. O başlattı ve saldırganları cesaretlendirdi." diye konuştu.

ABD’li aktör bu nedenle Trump’ın da "eline kan bulaşmış olduğunu" öne sürdü.

"Bu canavarı Apprentice fanları yarattı"

Donald Trump’ın işadamı olduğu yıllarda imza attığı "The Apprentice" (Çırak) adlı şov programının hayranları da De Niro'nun sert sözlerinden nasibini aldı.

De Niro, “O bir salak, bir budala. Bir soytarı. Aptal, pejmürde, tehlikeli… O aptal şov, The Apprentice yüzünden insanlar bunu benimsedi. Bir canavar yarattılar.” dedi.

Ünlü aktör daha önce de Trump’ın "gerçek bir ırkçı" olduğunu ifade etmiş ve onu "beyaz üstünlüğünü savunmakla" suçlamıştı.

Yorumlar (0)