Davos'a Greta-Trump damgası!

Dünya Ekonomik Forumu’na "felaket senaryolarına” tepki gösteren ABD Başkanı Donald Trump ve genç iklim aktivisti Greta Thunberg damga vurdu.

DÜNYA 22.01.2020, 01:17 22.01.2020, 01:28
Davos'a Greta-Trump damgası!

ABD Başkan Donald Trump, başkent Washington’da Senato’da yargılama süreci başlamadan saatler önce Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda konuştu.

Dünya Ekonomik Forumu’ndaki konuşmasından önce azil sürecini bir kez daha "yıllardır devam eden cadı avının bir parçası" olarak niteleyen ve süreç için "utanç verici" ifadesini kullanan Trump, çevre ağırlıklı mesajlar verdi.

Trump: "Dünün falcılarının mirasçıları”

İklim ve çevre konusunda felaket senaryolarının reddedilmesi çağrısında bulunan Trump, kendisini dinleyenler arasında bulunan genç iklim aktivisti Greta Thunberg’in adını doğrudan anmadı.

Dünyanın iyimser olması gerektiğini kaydeden Trump, "Alarm zillerini çalanlar her zaman aynı şeyi isterler. Egemen olmak için mutlak güç, dönüştürmek ve hayatımızın her boyutunu kontrol etmek” dedi.

Trump, iklim değişikliği aktivistlerini "Dünün falcılarının mirasçıları” olarak niteledi.

Greta: "Bunun sağ ya da solla ilgisi yok"

Daha sonra konuşma yapan 17 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg, "Fark etmediyseniz, dünya şu anda yanıyor. Evimiz hala yanıyor. Sizin harekete geçmemeniz de alevleri körüklüyor” dedi.

Greta, "Bilime kulak vermeye başlamalı, bu krize hak ettiği önemi vermeliyiz. Ağaç dikmek elbette güzel ancak yetmez. Alınması gereken önlemlerin yerine geçemez. Bunun sağ ya da solla bir ilgisi yok” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)