David Beckham'dan elektrikli araç yatırımı

İngiltere’de günden güne büyüyen elektrikli araç sektörüne son olarak ünlü eski İngiliz futbolcu David Beckham da katıldı. 

DÜNYA 03.06.2021, 17:11 04.06.2021, 17:37
David Beckham'dan elektrikli araç yatırımı

Eski fubolcu David Beckham, Jaguar, Range Rover ve Rolls-Royce araçlarının elektrifikasyon ve restorasyon işlemlerini yapan Lunaz şirketinin yüzde 10 hissesini satın aldı.

Elektrikli araçlara ilgi artıyor

2030 yılından itibaren İngiltere hükümetinin fosil yakıtlı otomobil üretimini durdurma kararının ardından elektrikli araçlara verilen önem ülkede her geçen gün artıyor.

Elektrik araç furyasına son olarak dünyaca ünlü eski futbolcu David David Beckham katıldı.

Manchester United ve Real Madrid’in eski yıldız futbolcusu Beckham, Jaguar,  Rolls-Royce ile Range Rover araçlarının elektrifikasyon ve restorasyon işlemlerini yapan Lunaz şirketinin yüzde 10 hissesini satın aldı.

2019 yılında üretime başladı

2019’de üretime başlayan Lunaz şirketi, dünyanın ilk tam elektrikli klasik Range Rover, Jaguar, Bentley ve Rolls-Royce modellerini geliştirirken bu otomobilleri 482 kilometreye kadar menzil sağlayabilen büyük kapasiteli pillerle destekledi.

Bu yeni yatırımdan sonra Lunaz şirketi, endüstriyel araçların elektrifikasyonu ve geri dönüşümünü genişletme planı hazırladığını açıkladı. Firma, bu planla bir araçtaki mevcut ağırlık ve gömülü karbonun ömrünü yüzde 70'ine kadar uzatacağını ve yeni araç alma ihtiyacını da değiştirerek operatörlerin ek maliyetlerinde tasarrufa gideceğini öne sürdü.

“İngiliz yaratıcılığını temsil ediyor”

Satın alma hakkında açıklamalarda bulunan David Beckham, “Lunaz, hem tasarımda hem de teknolojide İngiliz yaratıcılığını en iyi biçimde temsil ediyor” açıklamasını yaparken “En güzel klasik araçlardan birkaçını elektrifikasyon ve geri dönüşüm yoluyla restore etme girişimleri sebebiyle şirket dikkatimi çekti” sözlerine yer verdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Lunaz, kişisel yatırım aracı olan DB Ventures yoluyla David Beckham’ın şirkete yatırım yaptığını ifade etti.

Futboldan emekli olduktan sonra sonra birçok farklı iş kolunda yatırımlar gerçekleştiren David Beckham, daha önce ABD MLS ekiplerinden İnter Miami kulübünü satın almıştı.

Yorumlar (0)