Darbeciye ağır darbe!

Libya'nın meşru yönetimi UMH (Ulusal Mutabakat Hükümeti) askerî birlikleri, darbeci general Halife Hafter’e bağlı milislere ait askerî helikopteri düşürdü. Misrata şehrinin güneyindeki Ebu Kureyn ve Veşka bölgelerinde 35 Hafter milisi ise öldürüldü.

DÜNYA 13.04.2020, 07:16
Darbeciye ağır darbe!

Birleşmiş Milletler tarafından tanınan ve Türkiye'nin de destek verdiği Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) askerî birlikleri sözcüsü Yarbay Muhammed Kununu'nun yaptığı yazılı açıklamaya göre, Trablus hükümetine bağlı hava kuvvetleri, başkent Trablus'un 200 kilometre doğusundaki Misrata şehri yakınlarında darbeci Halife Hafter milislerine ait Rus yapımı Mi-35 türü savaş helikopterini düşürdü.

Çin yapımı 2 İHA'yı da (insansız hava aracı) düşürdüklerini duyuran Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) askerî birlikleri sözcüsü Yarbay Muhammed Kununu, düşen helikopterde bulunanların tamamının öldüğünü açıkladı fakat helikopterde bulunanların sayısı hakkında bilgi vermedi.

35 Hafter milisi öldürüldü

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Öfke Volkanı Operasyonu'nun basın merkezinden yapılan açıklamada ise Libya'nın doğusundaki illegal askerî güçlerin lideri darbeci general Halife Hafter'e bağlı milislerin Veşka ve Misrata şehrinin güneyindeki Ebu Kureyn bölgelerine saldırdığı bildirildi.

Saldırının geri püskürtüldüğü vurgulanan açıklamada, 35 Hafter milisinin öldürüldüğü ve çok sayıda milisin esir alındığı vurgulandı.

Abdullah Ağar: Helikopterin pilotu canlı yakalandı

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar sosyal medya hesabında son saldırılarla ilgili paylaşımda bulundu.

Abdullah Ağar paylaşımında şu bilgileri verdi:

"Bugün Libya’da Hafter güçlerine ait bir Mi-35 saldırı helikopterinin Sirte batısı AlWashka ekseninde Türkiye destekli UMH güçleri tarafından düşürüldüğü ve pilotun canlı olarak yakalandığı ifade ediliyor. Libya’da salgın güncesinin gölgesinde kalan sert ve yoğun bir mücadele var."

Yorumlar (0)