Danimarka’da Kur’an-ı Kerim yakma eylemine 4 ülkeden tepki

Fas, Kuveyt, Libya ve Suudi Arabistan Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e karşı gerçekleştirilen saldırıyı, Müslümanların hassasiyetlerine karşı provokatif bir eylem şeklinde değerlendirerek, yapılanı şiddetle kınadı.

DÜNYA 26.03.2023, 13:22
Danimarka’da Kur’an-ı Kerim yakma eylemine 4 ülkeden tepki

Danimarka'da bulunan aşırılık yanlısı bir grup tarafından Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına 4 ülkeden tepki gösterildi. Bu ülkelerden gelen açıklamalar şu şekilde:

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'da meydana gelen aşırılık yanlısı bir takım kişinin Kur'an-ı Kerim'i yakması eylemine tepki gösterdi.

Saygı, hoşgörü ve diyalog değerlerinin pekiştirilmesi gerektiğine işaret edilen bilgilendirmede, Suudi Arabistan’ın aşırılık ve nefreti yaygınlaştıracak bütün eylemlere karşı olduğu ifade edildi.

Libya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti de meydana gelen saldırıya yönelik kınama yayınladı. Dışişleri Bakanlığınca yapılan bilgilendirmede, dini değerlere karşı düzenlenen eylemlerin Müslümanların hassasiyetine karşı zarar verdiğini ifade etti.

Bu provokatif hadisenin nefreti ve şiddeti körüklediğinin ifade edildiği bilgilendirmede, uluslararası topluma seslenilerek, sistematik biçimde gerçekleştirilen İslamofobi eylemlerinin, nefret söyleminin ve sorumluluklarını üstlenmesi gerektiğini dile getirildi.

Kuveyt

Kuveyt Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı bilgilendirmede, Kur'an-ı Kerim'e karşı düzenlenen saldırı kınandı.

Eylemin, "Ramazan ayında özellikle dünyanın dört bir kesimindeki Müslümanların değerlerine karşı kışkırtmada bulunacak yeni bir provokatif adım" şeklinde değerlendiren yetkililer, bütün uluslararası kuruluşlardan ve ülkelerden, Müslümanların kutsalları ve sembollerine karşılık yenilenen bu eylemlerin önünde durulması ve suçlulardan hesap sorulması adına sorumluluklarını yerine getirmeleri talep edildi.

Fas

Fas Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, ramazan ayında bir milyardan çok Müslüman'ın duygularına ve kutsallarına tahrip eden, menfur ve kışkırtıcı bir eylem biçiminde değerlendirilen saldırının "kabul edilemez" olduğuna işaret edildiği açıklamada, Danimarka yetkililerine, bu tarz "sorumsuz, kışkırtıcı davranışlarla" müdahalede bulunulması ve bu durumun tekrarının yaşanmasına izin verilmemesi yönünde çağrıda bulunuldu.

Yorumlar (0)