Danimarka Trump'ın kararına şaşırdı: "Saçmalık..."

Danimarka kraliyet ailesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Danimarka'ya yapacağı ziyareti ertelemesini şaşkınlıkla karşıladıklarını bildirdi.

DÜNYA 21.08.2019, 13:11 21.08.2019, 15:33
Danimarka Trump'ın kararına şaşırdı: "Saçmalık..."

Danimarka kraliyet ailesinin sözcüsü Lene Balleby, Associated Press (AP) ajansına yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın 2-3 Eylül'de Danimarka'ya yapacağı ziyareti erteleme kararının şaşkınlık yarattığını kaydetti.

"Diplomatik bir saçmalık"

Diğer bir yandan, Danimarka eski Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard, TV2'ye yaptığı açıklamada, söz konusu kararın 'diplomatik bir saçmalık' olduğunu belirtti. Ayrıca,  Trump'ın davranışını 'garip' olarak nitelendirdi.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in ABD'nin Grönland'i satın alma fikrini 'absürt' olarak değerlendirmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump, Danimarka'ya yapacağı ziyareti ertelemeye karar vermişti.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Danimarka'nın halkıyla birlikte çok özel bir ülke olduğunu belirterek, "Ancak Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in Grönland'ın satışı konusunda istişare etmekle ilgilenmediğine dair yorumlarına dayanarak, 2 hafta sonra yapılması planlanan toplantımızı başka bir zamana erteliyorum." ifadesine yer vermişti. 

Yorumlar (0)