Damattan Filistin'e tehdit: Hata yaptılar!

Yüzyılın Anlaşması’nın mimarı Jared Kushner, Bahreyn’de düzenlenen ekonomi çalıştayını boykot eden Filistin’in stratejik bir hata yaptığını söyledi.

DÜNYA 05.07.2019, 09:58
Damattan Filistin'e tehdit: Hata yaptılar!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Yahudi damadı ve aynı zamanda danışmanı olan Jared Kushner, hazırladığı Yüzyılın Anlaşması'nı kabul etmeyen Filistinlileri ve Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı üstü kapalı bir biçimde tehdit etti.

Axios haber sitesine konuşan Kushner, Filistin tarafının Bahreyn’de 25-26 Haziran’da Bahreyn'de gerçekleştirilen ekonomi çalıştayına katılmamasını ‘stratejik bir hata’ olarak değerlendirdi.

Filistinlilerin bu süreçten zararlı çıkacağını ileri süren Kushner, “Filistin yönetimi için kapı her zaman açık. Trump, Filistin Başkanı Abbas’ı seviyor. Eğer çılgınca şeyler söylemeyi bırakıp masaya otururlarsa ona bunu deneme fırsatı vermek istiyoruz." açıklamasında bulundu. 

Yüzyılın Anlaşması

ABD'nin İsrail-Filistin meselesine çözüm bulmak amacıyla hazırladığı iddia edilen 'Yüzyılın Anlaşması' planının detayları netleşmese de uluslararası basında planın detaylarına ilişkin bazı bilgiler bulunuyor. 

Söz konusu haberlere göre, Kudüs'ün tamamının İsrail'e terk edilmesi ve Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin tamamının varlığını sürdürmesi gibi Filistinlilerin asla kabul etmeyeceği Filistin aleyhine maddeler içeriyor.

Yüzyılın Anlaşması planında İsrail'in topraklarından sürdüğü 6 milyona yakın Filistinli mültecinin geri dönüş hakkına ise değinilmediği ifade ediliyor.
 

Yorumlar (0)