Damat istedi, ilhak seçimden sonraya kaldı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Filistin topraklarını ilhak etme vaadini" seçimlerden sonraya bıraktı.

DÜNYA 05.02.2020, 06:58
Damat istedi, ilhak seçimden sonraya kaldı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimleri, Ürdün Vadisi ve Ölü Denizin kuzeyinin ilhak edilmesi" meselesini, 2 Mart'ta yapılması planlanan seçimlerden sonraya bırakmak zorunda kaldı.

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz gazetesinin internet sitesinde yapılan habere göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Kudüs yakınlarında bulunan Beyt Şemeş bölgesinde konuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Böyle bir fırsatın (yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin ilhakı) elimizden kaçmasına izin vermeyeceğiz. Bunu biz ortaya attık ve biz gerçekleştireceğiz. Ama bunun için, sınırlarımızı ve geleceğimizi güvence altına almak için tüm Likud üyelerinin seçimlerde oy kullanması gerekiyor." diye konuştu.

Haaretz gazetesinin haberinde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun son sözlerinin, daha önce hem kendisinin hem de Likud yetkililerinin yaptığı ve "Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimleri, Ürdün Vadisi ve Ölü Denizin kuzeyinin seçimlerden önce ilhak edileceği" yönündeki açıklamalarla çeliştiğinin altı çizildi. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Yahudi damadı ve danışmanı Jared Kushner'in geçen perşembe, "İsrail'den ilhak meselesini seçimlerden sonraya bırakmasını istemesi" üzerine bu yönde bir karar aldığı iddia edildi.

Yorumlar (0)