Dalaman’dan Manchester’a gidiyordu: Yolcu uçağında bomba alarmı!

Dalaman'dan İngiltere'nin Manchester şehrine doğru giden bir yolcu uçağından alınan bomba ihbarı sonrasında savaş uçaklarının beraberliğinde Stansted Havalimanı'na mecburi iniş gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen inceleme ve arama sonucunda, yolcu uçağında hiçbir tehlike bulunmadığı ortaya çıktı.

DÜNYA 13.10.2022, 09:20 13.10.2022, 17:15
Dalaman’dan Manchester’a gidiyordu: Yolcu uçağında bomba alarmı!

Dalaman'dan İngiltere'nin Manchester şehrine yola çıkan Jet2 havayolu şirketine ait olan bir yolcu uçağı, alınan bomba ihbarının ardından İngiliz savaş uçaklarıyla beraber başkent Londra'da bulunan Stansted Havalimanı'na indi.

İhbar geldi, farklı bir havalimanına indi

Resmi Twitter hesapları üzerinden açıklamada bulunan İngiliz havayolu firması Jet2, hadiseyi doğrulayarak Dalaman'dan Manchester'a doğru seyahat halinde olan LS922 sefer sayılı uçağın, Birleşik Krallık Hava Trafik Kontrolü idaresinde, Londra'da bulunan Stansted Havalimanı'na yönlendirildiğini ifade etti.

2 savaş uçağı ile iniş yaptı

İngiliz basını tarafından yapılan haberlere göre, firmaya gelen bomba ihbarı sebebiyle Stansted Havalimanı'na gönderilen yolcu uçağına eşlik etmesi için 2 İngiliz Typhoon savaş uçağı yollandı.

Yaşanan olay ile ilgili konuşan Stansted Havalimanı'ndan bir sözcü, "Dalaman'dan Manchester'a hareket halinde olan bir yolcu uçağı bomba ihbarının ardından bu akşam Stansted Havalimanı'na gönderildi. Uçak beraberinde iki savaş uçağı ile beraber güvenli bir şekilde inişini gerçekleştirdi. Daha sonra yolcu uçağı ana yolcu terminalinden oldukça uzak bir alana park etti. Pist belirli bir süre için kapatıldı ancak şu an tekrar hizmet vermeye başladı” dedi.

Polisler tarafından yolcu uçağında gereken bütün kontroller sağlandı. İki buçuk saat kadar alarm halinin ardından uçakta herhangi bir şekilde tehlike bulunmadığı ifade edildi. Yolcular ise sağlıklı bir şekilde uçaktan iniş yaptı.

Yorumlar (0)