Daily Mail: Salgın laboratuvarda üretildi, ABD ile Çin finanse etti!

Dünya genelinde 1 milyon 800 bin kişiye bulaşan yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşanan can kayıplarının sayısı 110 bini aşarken, salgının ortaya çıktığı Çin ve salgının merkez üssü haline gelen ABD'ye yönelik şok bir iddia gündeme geldi. İngiliz medyasındaki haberde Covid-19'un laboratuvar kaynaklı olabileceği ve deneylerin ABD ve Çin tarafından finanse edildiği öne sürüldü.

DÜNYA 12.04.2020, 17:27 12.04.2020, 17:46
Daily Mail: Salgın laboratuvarda üretildi, ABD ile Çin finanse etti!

Covid-19 salgını dünyayı tehdit etmeye devam ederken virüsün kesin kaynağını belirlemek için de birçok farklı araştırma yürütülüyor.

İngiliz Daily Mail gazetesinin servis ettiği habere göre, Wuhan'daki laboratuvar salgına dönüşen hastalığın doğduğu yer olabilecek olan mağaralardaki yarasalar üzerinde araştırmalar yapıyordu.

"ABD 3.7 milyon dolar hibe etti"

Ortaya çıkan belgeler, Wuhan Viroloji Enstitüsü'nün Yunnan'ın 1.600 kilometre uzağında bulunan mağaralarda yakalanan memeliler üzerinde deneyler yaptığını gösteriyor.

İngiliz medyası, yayımladığı belgeler ile söz konusu deneylerin, ABD hükümetinden 3.7 milyon dolarlık hibe ile finanse edildiğini söyledi. Covid-19 genomunun diziliminin, Yunnan'daki mağaralarda bulunan yarasalarla benzerlik gösterdiği ifade edildi.

Laboratuvar kaynaklı

Daily Mail'in haberindeki bir başka iddia da, salgının laboratuvar kaynaklı olduğu yönünde. Buna göre, enstitüdeki bilim insanları virüsü içeren kanın yanlışlıkla havaya püskürtülmesinden sonra enfekte olarak hastalığı daha sonra yerel halka bulaştırdı.

Birçok uluslararası uzman ise bu ve Covid-19'un biyolojik silah olarak üretildiği konusundaki komplo teorilerini reddediyor.

Wuhan Viroloji Enstitüsü'nün Direktör Yardımcısı Shi Zhengli de söz konusu haberlerin özellikle Şubat ayında yayılması sonrasında basına yaptığı açıklamalarda, "Hayatım üstüne yemin ederim ki salgının laboratuvar ile yakından uzaktan alakası yok" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)