Cumhuriyetçi vekillerden Biden'a uyarı: Gözümüz üstünde

Ara seçimler sonucunda Temsilciler Meclisinde çoğunluğu ele geçiren Cumhuriyetçiler, ABD Başkanı Joe Biden'ı yakın merceğe aldı. Gözetim ve Hesap Verebilirlik Komitesi ve İç Güvenlik Komitesi dahil birçok kritik komiteye Cumhuriyetçi isimler atandı. Cumhuriyetçi milletvekili Marjorie Taylor-Greene, "Biden ailesinin faaliyetlerini denetleyeceğim için sabırsızım." dedi.

DÜNYA 19.01.2023, 10:05 19.01.2023, 17:08 Hakan Öksüz
Cumhuriyetçi vekillerden Biden'a uyarı: Gözümüz üstünde

ABD'de 8 Kasım 2022'de yapılan ara seçimlerde Başkan Biden'ın korktuğu başına geldi. Cumhuriyetçi Parti, Temsilciler Meclisinde çoğunluğa sahip oldu. Bu durum, yeni, yasama döneminde Biden üzerindeki baskıyı artırdı. Karar verici komitelere birçok aşırı sağcı milletvekilinin atanması, ABD'de tartışmalara neden oldu.

Gözetim ve Hesap Verebilirlik Komitesi'ne aşırı sağcı isimler atandı

Yeni atanan isimler, Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi James Comer tarafından komitenin resmi sitesinden duyuruldu. Gözetim ve Hesap Verebilirlik Komitesi'ne atanan isimlerden birinin, Eski Başkan Donald Trump'a yakınlığıyla tanınan Cumhuriyetçi milletvekili Marjorie Taylor-Greene olması dikkat çekti. Aşırı sağcı politikalarıyla tanınan Lauren Boebert ile Paul Gosar da bu komiteye atandı.

Cumhuriyetçi isimlerin hedefi: Biden ailesinin ticari faaliyetleri

Cumhuriyetçi üyeler, Gözetim ve Hesap Verebilirlik Komitesi'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "ABD halkının hakkı olan ve duymak istediği yanıtları almak için mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı. Ülkenin Meksika sınırında yaşanan problemlerin acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini bildiren Komitenin Cumhuriyetçi isimleri; Afganistan'dan çekilme, Biden ailesinin ticari faaliyetleri ve koronavirüs salgınıyla ilgili politikaları da soruşturacaklarını vurguladı.

Greene: "Biden ailesini denetleyeceğim, sabırsızım"

Resmi siteden açıklamada bulunan Cumhuriyetçi milletvekili Marjorie Taylor-Greene, "Atandığım komitelerden biri de meclisin en önemli organlarından biri olan İç Güvenlik Komitesi. Biden hükümetini kötü yönetim, suistimal, dolandırıcılık ve israf gibi başlıklar altında denetleyeceğim. Başkan Biden'a 'hazırlıklı olun' diyorum. Biden ailesinin ticari faaliyetlerini soruşturacağım. Bunun için oldukça sabırsızım." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)