Cumhuriyetçi DeSantis yarışa katıldı: Eski dostu Trump'a rakip olacak

Cumhuriyetçi Florida Valisi Ron DeSantis, Elon Musk'ın da katıldığı Twitter'daki sohbet odasında soruları yanıtladı. 2024 yılındaki başkanlık seçimlerinde aday olacağını duyuran DeSantis, sınır güvenliği ve artan suç oranları gibi konulara özel hassasiyet gösterdi. Trump'a yakınlığıyla tanınan DeSantis'in, 2024 seçimlerinde Trump'ı en fazla zorlayacak aday olabileceği konuşuluyor.

DÜNYA 25.05.2023, 09:23 25.05.2023, 09:36 Hakan Öksüz
Cumhuriyetçi DeSantis yarışa katıldı: Eski dostu Trump'a rakip olacak

ABD'de 2024 yılında yapılacak başkanlık seçimlerinde adaylar yavaş yavaş belirginleşiyor. Cumhuriyetçi eski ABD Başkanı Donald Trump, yeniden aday olacağını duyurmuştu. Aday olmak için Cumhuriyetçiler arasında kıyasıya bir yarış yaşanacak. Cumhuriyetçi Florida Valisi Ron DeSantis, yarışa katılacak isimlerden biri olacağını açıkladı.

"Başkan Biden'ın bocaladığı açıkça görülüyor"

Bir video mesaj paylaşan DeSantis, "Muhteşem Amerikan geri dönüşümüzü yönetmek için aday oluyorum. Ülkede artan suç oranları ve sınır güvenliğinin zayıflaması, beni başkan adayı olmaya itti. Şehirlerimizde suçun böylesine büyüdüğüne hiç şahit olmamıştım. Amerikan ailelerinin yaşam şartları zorlaştı. Başkan Biden'ın bocaladığı açıkça görülüyor. Florida eyaletinde üstlendiğim valilik göreviyle neler başarabileceğimi gösterdim." ifadelerini kullandı. 

Birçok konuya değindi

Cumhuriyetçi DeSantis, Twitter'ın sahibi Elon Musk ile birlikte katılacağı bir sohbet odasında adaylığını açıklayacaktı. Birkaç kez teknik aksaklık yaşanması nedeniyle yayın yarım saat geç başladı. Sohbet odasına katılan DeSantis; Disney'in özerkliğinin feshedilmesinden eğitim müfredatına, düzensiz göçmen sorunundan ekonomiye kadar birçok konu başlığına değindi. 

Trump'a yakınlığıyla tanınmıştı

Adaylığın duyurulmasının ardından 44 yaşındaki DeSantis ile ilgili aramalar arttı. ABD'de 80 yaşındaki Biden'ın ardından genç bir ismi ülkenin başında görmek isteyen pek çok kişi, Florida'da başarılı işler yapan Ron DeSantis'in ülkeyi yönetebileceği görüşünde. Amerikan donanmasında hukuk danışmanlığı yapan DeSantis, Trump'a olan yakınlığıyla medyada geniş yer bulmuştu. 

Yorumlar (0)