Cumhurbaşkanı, Trump ile Washington'da buluşacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüşme yaptı. Görüşmede iki liderin önümüzdeki ay Washington'da buluşmasına karar verildi.

DÜNYA 07.10.2019, 09:43 07.10.2019, 14:25
Cumhurbaşkanı, Trump ile Washington'da buluşacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın açıklamasına göre Erdoğan ile Trump’ın görüşmesine iki ülke arasındaki konuların dışında Fırat Nehri’nin doğusunda kurulması planlanan “güvenli bölge” de görüşüldü.

Görüşmede Erdoğan, PKK-YPG kaynaklı terör tehdidinin yok edilmesi ve Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönebilmesini sağlayacak koşulların oluşturulması için güvenli bölgenin kesinlikle kurulması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin terör örgütü DAEŞ’e karşı mücadeleyi sürdürmeye kararlı olduğunu, bölgede bir daha böyle bir sorun yaşanmaması için her türlü tedbirin alınması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, ABD askeri ve güvenlik bürokrasisinin, iki ülke arasında sağlanan anlaşmanın şartlarını yerine getirmemesi hakkında duyduğu rahatsızlığı da ABD Başkanı Trump’a iletti.

Görüşmede iki liderin, Trump’ın daveti üzerine önümüzdeki ay Washington’da bir görüşme yapmaya karar verdiği bildirildi.

Yorumlar (0)