Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Joe Biden arasında önemli görüşme…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede ikili ilişkiler ele alınırken görüşmesi sonrası yapılan açıklamada NATO Zirvesi’nde iki liderin bir araya geleceği ifade edildi.

DÜNYA 23.04.2021, 22:10 23.04.2021, 23:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Joe Biden arasında önemli görüşme…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede ikili iş birliğinin geliştirilmesi ve anlaşmazlıkların etkili çözümüne vurgu yapılırken, Beyaz Saray’dan görüşme sonrası yapılan açıklamada NATO Zirvesi’nde Biden ve Erdoğan’ın bir araya geleceği kaydedildi.

Erdoğan ve Biden görüştü

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir telefon görüşmesi yaptı.

NATO Zirvesi’nde toplantı yapacaklar

Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, iki liderin yapmış olduğu görüşmede bölgesel meseleleri görüşmek amacıyla haziran ayındaki NATO Zirvesi’nde bir araya geleceği ifade edildi.

Yapıcı ikili ilişkilere vurgu

Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesinde, ikili iş birliğinin genişletilmesi, yapıcı ilişkiler ve anlaşmazlıkların etkili bir şekilde yönetimine vurgu yapıldı.

Erdoğan'dan iki önemli konuya vurgu

Erdoğan'ın görüşmede FETÖ'nün Amerika Birleşik Devletleri'ndeki varlığıyla ABD'nin Suriye'de PKK/PYD'ye  verdiği destek gibi hususların çözüme kavuşturulmasının ikili ilişkilerin iyileşmesi için önemli olduğunu ifade ettiği kaydedildi.

Yorumlar (0)