Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün açıklayacağı müjdeyle ilgili önemli iddia

ABD basınında yer alan haberde, “Türkiye, Karadeniz’deki 'Amasra-1' kuyusunda önemli miktarda gaz tespit etti.” ifadesini kullanılarak, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın bu haberi açıklayacak.” denildi.

DÜNYA 04.06.2021, 00:00 05.06.2021, 14:18
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün açıklayacağı müjdeyle ilgili önemli iddia

ABD basınından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Karadeniz’in Kuzey Sakarya Sahası'nda bulunan arama kuyusu 'Amasra-1’de sürmekte olan doğal gaz ve petrol arama faaliyetleri hakkında, "Cuma günü Zonguldak'ta bir müjde açıklayacağız." sözleri üzerine dikkat çeken bir iddia geldi. 

"Erdoğan yarın açıklayacak"

ABD basınında yer alan habere göre, Türkiye'nin Karadeniz'deki 'Amasra-1' kuyusunda ciddi miktarda doğal gaz tespit ettiği kaydedilerek, Erdoğan’ın 4 Haziran Cuma açıklayacağı müjdenin bu olduğu kaleme alındı. 

Haberde ayrıca, bulunan doğal gazı devlet petrol firması TPAO'nun çıkaracağı ve bunun için herhangi bir dış finansmana gereksinim duyulmayacağı söylendi. 'Amasra-1' kuyusunda bulunduğu öne sürülen doğal gaza dair Enerji Bakanlığı'nın yorum yapmaktan kaçındığı da eklendi.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında katıldığı programda, doğal gaz ve petrol aramaları ile ilgili olarak cuma günü bir 'müjde' açıklayacağını dile getirdiği anımsatıldı.

Erdoğan'dan 'müjde' açıklaması

Erdoğan, söz konusu programda, "Cuma günü Zonguldak'ta bir müjde açıklayacağız. Zonguldak'ta Uzun Mehmet Camisi'nin açılışını gerçekleştireceğiz. Oradan da Kanuni sondaj gemimiz ile bağlantımızı kuracağız. Müjdemizi de o zaman vereceğiz." demişti.

Yorumlar (0)