Cumhurbaşkanı, Başbakan'a "paranoyak" dedi!

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, "Radev beni drone ile görüntüledi" iddiasında bulunan Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'a "paranoyak" dedi.

DÜNYA 18.06.2020, 14:47
Cumhurbaşkanı, Başbakan'a "paranoyak" dedi!

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev arasında başlayan "drone" krizi iyice büyüdü.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'i "kendisini sürekli drone ile takip etmek" ile suçladı.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ise Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un bu iddiasına "paranoyak" diyerek yanıt verdi.

Neler olmuştu?

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'a ait bazı görüntü, fotoğraf ve ses kayıtları medyaya yansımıştı.

Fotoğraf ve ses kayıtları nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, bu kayıtların medyaya Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev tarafından verildiğini söylemişti.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov iddialarını şu şekilde sürdürmüştü:

"Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in bir drone'u var arkadaşlar. Bu drone ile sürekli beni takip ediyor. Görüntü, fotoğraf ve ses kayıtlarımı alıyor. Hatta beni takip eden drone'u gördüğümüzde hemen korumalarım Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in korumalarını arıyor ve drone'u vuracağımızı söylüyor. Telefon görüşmesinden hemen sonra Rumen Radev drone'u geri çekiyor." demişti.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un iddialarına cevap veren Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ise "Paranoyak" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Rumen Radev, daha önce bir drone'a sahip olduğunu kabul etmişti ancak drone'u hiçbir zaman farklı amaçlar için kullanmadığını savunmuştu.

Rumen Radev tüm teması kesmişti

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, ana muhalefet partisi Bulgaristan Sosyalist Partisinin (BSP) adayı olarak cumhurbaşkanlığına seçilmişti. Eski Komünist Partinin devamı olan BSP'den cumhurbaşkanlığına gelen Rumen Radev ile AB yanlısı Boyko Borisov'un yıldızı hiçbir zaman barışmamıştı. Bulgar Başbakan'ı sıkça eleştiren Rumen Radev son olarak hükümetle tüm temaslarını kestiğini belirtmiş, yalnızca yazışmalar yapacağını söylemişti.

Krizin daha nereye kadar geleceği merak ediliyor.

Yorumlar (0)