Cumaya 4 kişi katıldı

Rusya'da cuma namazının 4 kişilik cemaatle kılındığı Moskova Camii'nden online yayın yapıldı.

DÜNYA 28.03.2020, 12:00
Cumaya 4 kişi katıldı

Rusya'da da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri dâhilinde cami ve kiliselerde cemaatin yoğun şekilde toplanmasından kaçınılırken, Moskova’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açılışını birlikte yaptığı Merkez Camii, cuma namazını Instagram üzerinden canlı yayınla kıldırdı. Online cuma namazına çok sayıda Müslüman evinden katıldı.

12 Aralık 2019'da Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan, yayılım hızı ve öldürü etsikiyle dünyayı felç eden yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle birçok ülkede sosyal izolasyon sürecine geçildi. 
Önlemler artırılırken, insanlara "evde kalın" çağrıları yapılıyor. Toplu ortamlardan kaçınmak için cuma namazı kılınmıyor. O ülkelerden biri de Rusya idi.

Restorasyon sonrası açılışını 2015 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birlikte yaptıkları Moskova Merkez Camii’ne, 27 Mart cuma günü koronavirüs salgını tedbirleri sebebiyle cuma namazı için camiye cemaat alınmadı, Instagram üzerinden online canlı yayın yapıldı.

Yorumlar (0)