Covid-19 yayana ömür boyu hapis cezası!

Avustralya’da yeni tip koronavirüsü (Covid-19) kasıtlı yayanlara ömür boyu hapis cezası verilecek.

DÜNYA 08.04.2020, 12:06
Covid-19 yayana ömür boyu hapis cezası!

Covid-19'dan (yeni tip koronavirüs) 50 kişinin yaşamını yitirdiği, vaka sayısının da 6000'i aştığı Avustralya’da, yeni tip koronavirüsü kasıtlı olarak yayanların ömür boyu hapse mahkum edileceği duyuruldu.

Avustralya Federal Sağlık Bakanı Greg Hunt, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) kasten yaymaya çalışanların, bir sağlık çalışanının ölümüne yol açmaları durumunda ömür boyu hapis cezasına çarptırılacağı uyarısını yaptı.

Avustralya'da son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarda artış olduğunun altını çizen Avustralya Federal Sağlık Bakanı Greg Hunt şunları söyledi:

"Adalet Bakanlığından görüş aldım, Kovid-19'un kasıtlı olarak yayılması, her eyalet ve bölgede geçerli olan genel ceza kanunları uyarınca suçtur. Bu suçlardan en ciddi olanı, eğer bir kişi kasıtlı olarak sağlık çalışanına virüsü bulaştırıp ölümüne yol açacak bir adım atarsa en yüksek ceza olan ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir."

Sağlıkçılara 11 milyon maske dağıtılacak

Sağlık çalışanlarına koronavirüs bulaşmasını engellemek maksadıyla 11 milyon maske dağıtılacağını bildiren Avustralya Federal Sağlık Bakanı Greg Hunt, hayat kurtarmakta ön saflarda mücadele eden doktorlara, hemşirelere, eczacılara, sağlık görevlilerine ve yaşlı bakımevi çalışanlarına minnettar olduğunu söyledi.

Karantinaya uymayanlara elektronik kelepçe

Yeni tip koronavirüsten (Covid-19) 6 kişinin öldüğü Batı Avustralya Eyaletinin Başbakanı Mark McGowan, karantina kurallarına uymayan kişilere takılmak üzere 200 elektronik kelepçe satın aldıklarını belirtti.

Toplumu korumak için kelepçe takılacak kişilerin GPS yardımıyla takip edileceğini ifade eden Batı Avustralya Eyaletinin Başbakanı Mark McGowan, "Umarım bu cihazların çoğunu kullanmamıza gerek kalmaz." diye konuştu.

Yasaklar

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını engellemeye yönelik tedbirler kapsamında ibadet yeri, yüzme havuzu, müze, kütüphane, plaj gibi alanların kapatıldığı Avustralya'da sağlık ihtiyaçları, egzersiz, temel yiyecek ve ihtiyaç malzemelerinin temini, işe veya okula gitmek haricinde evden çıkma yasağı uygulanıyor.

Yurt dışından gelenlerin zorunlu karantinaya alındığı Avustralya'da, açık veya kapalı alanlarda hane halkı dışında ikiden daha fazla kişinin bir araya gelmesi de yasaklandı.

Cenaze defin işlemlerinin en fazla 10, düğün törenlerinin 5 kişiyle yapıldığı Avustralya’da, kurallara uymayanlar para ve hapis cezası ile cezalandırılıyor.

Yorumlar (0)