"Covid-19'u ciddiye alın" diyen bakan öldü!

Bakanın ölüm nedeni Covid-19 çıktı... Nijer Çalışma ve İstihdam Bakanı pazar günü hayatını kaybetti. Bakanın ölüm sebebinin koronavirüs olduğu ortaya çıktı.

DÜNYA 05.05.2020, 07:44
"Covid-19'u ciddiye alın" diyen bakan öldü!

Nijer'de pazar günü yaşamını yitiren Çalışma ve İstihdam Bakanı Mohamed ben Omar'ın ölüm sebebinin, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) olduğu açıklandı.

Nijer ulusal televizyon kanalı Tele Sahel'de yer alan haberde, mensubu olduğu PSD'nin (Sosyal Demokrat Partisi) önceki gün yaşamını yitirdiğini açıkladığı Çalışma ve İstihdam Bakanı Mohamed ben Omar'ın, yeni tip koronavirüsten öldüğünün kesinleştiği bildirildi.

Haberde ayrıca, Çalışma ve İstihdam Bakanı Mohamed ben Omar'ın yüzünde maske ile "Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ciddiye alınması gereken ölümcül bir virüs olduğu ve hızla yayıldığı fakat disiplinli davranarak Covid-19'dan korunabileceği" uyarısını dile getirdiği bir video görüntüsüne de yer verildi.

Nijer'in önemli politikacılarından olan ve birçok kez bakanlık yapan Çalışma ve İstihdam Bakanı Mohamed ben Omar, tedavi gördüğü Niamey Hastanesinde 55 yaşında pazar günü hayatını kaybetmişti.

Diğer taraftan 184 koronavirüs vakası bulunan Nijer'de Covid-19 bulaşan 37 kişi hayatını kaybederken 534 kişi koronavirüsü yenerek sağlığına kavuştu.

Yorumlar (0)