Covid-19, İran'da seçimleri de vurdu!

İran'da seçime katılım, bir önceki sevime göre yüzde 30 düşerek yüzde 42,57 olarak gerçekleşti. Katılımın olumsuz etkilenmesinde sadece protestolar değil, Covid-19 da etkili oldu.

DÜNYA 23.02.2020, 16:22
Covid-19, İran'da seçimleri de vurdu!

İran'da 11. Dönem Meclis Seçimlerine katılım, bir önceki seçime göre yüzde 30 civarında düşerek yüzde 42,57'ye geriledi.

İran İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli, seçim sonuçlarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, 24 milyon 512 bin kişinin oy kullandığını ve katılımın yüzde 42,57 olduğunu açıkladı.

Vetolar sebebiyle reformistlerin büyük bir bölümü seçimlerde aday gösterilememiş ve reformist seçmen de seçimi boykot etmişti.

İran'da çarşamba günü görülmeye başlayan yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının da seçimlere katılımı etkilediği bildirildi.

İran'da 26 Şubat 2016 tarihinde yapılan 10. Dönem Meclis Seçimlerinde 33 milyon 956 bin kişi oy kullanmış ve katılım yüzde 61,83 olarak gerçekleşmişti.

İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney, seçime yaklaşılırken her konuşmasında oy kullanmanın dinî farziyet noktasında olduğunu vurguluyor ve sandıklara gidilme çağrısında bulunuyordu.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, seçime az bir zaman kala da yabancı basını seçime katılımı engellemek için koronavirüsü kullanmakla suçlamıştı.

İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney, düşman olarak nitelendirdiği Amerika ve İsrail'in İran'da seçimlere karşı olduğunu ifade ederek, "Yabancı basın, virüsü bahane ederek halkı seçimlere katılmaktan vazgeçirmeye çalıştı." ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar (0)