Covid-19 değil, isyanı öldürdü: 6 ölü!

İtalya'da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tedbirlerine karşı çıkan cezaevi isyanlarında 6 mahkum hayatını kaybetti.

DÜNYA 09.03.2020, 15:08
Covid-19 değil, isyanı öldürdü: 6 ölü!

İtalya'daki cezaevlerinde Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) yönelik önlemlere karşı protesto olarak başlayıp isyana dönüşen olaylarda 6 mahkum yaşamını yitirdi.

İtalya'da giderek etkisini artıran ve hızla yayılan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) hapishanelerde yayılmasını önlemek amacıyla getirilen bazı kısıtlamalar, dün İtalya genelinde çok sayıda cezaevinde isyana yol açmıştı. Farklı şehirlerde bu isyanların bugün de devam ettiği haberleri geldi.

İtalyan radyo televizyonu Rai 3’teki Agora programına katılan Hapishaneler İdaresi Başkanı Francesco Basentini, "Şu anda ölü sayısı 6. Bunlardan 3’ü Modena’daki hapishanede transfer edilmeden önce oldu." açıklamasında bulundu.

Hapishaneler İdaresi Başkanı Francesco Basentini, her şeyin Salerno şehrindeki cezaevinde başladığını ifade ederek, "Sonrasında bütün ülke geneline yayıldı. Gösterilerin temelinde açık görüşün kaldırılması ve mahkumların sağlık görevlilerinin gece de hapishanede kalmasını istemesi var." dedi.

Bu arada Rainews24’ün haberinde, Modena Cumhuriyet Başsavcılığının dünkü olaylara ilişkin soruşturma açtığı, 3 mahkumun ölümünün araştırıldığı kaydedilirken, polise göre bazı ölümlerin aşırı doz uyuşturucudan kaynaklanmış olabileceği de belirtildi.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle olağanüstü günlerden geçen ve şu ana kadar 366 kişinin hayatını kaybettiği ve 7375 kişide virüs görüldüğü İtalya'da Başbakan Giuseppe Conte, geçen pazar günü koronavirüsün yayılmasını önlemek için kuzey bölgelere daha sıkı önlemler getiren yeni bir kararnameye imza atmıştı.

Tüm siyasi sorumluluğu üzerine aldığını belirten İtalya Başbakanı Giuseppe Conte'nin imzasıyla yayımlanarak yürürlüğe giren kararnameye göre, daha önce 11 beldeye uygulanan giriş çıkışların sıkı şekilde kontrol edildiği kırmızı bölge uygulamasının, Milano'nun içinde bulunduğu Lombardiya ile Venedik'in de olduğu 14 şehre genişletileceği ilan edilmişti.

Söz konusu kararnamede, hapishanelerdeki açık görüşler de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) yayılmasını engelleme önlemleri kapsamında bir süreliğine durdurulmuştu.

Yorumlar (0)