Covid-19'dan kırılan Afrika kıtası, dünyadan maddi destek istiyor 

Afrika kıtasındaki 14 ülke, Covid-19 salgını ile mücadele etmek için dünya ülkelerinden 100 milyon dolarlık maddi destek istedi. 

DÜNYA 16.07.2021, 08:17 17.07.2021, 13:09
Covid-19'dan kırılan Afrika kıtası, dünyadan maddi destek istiyor 

Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Outtara öncülüğünde düzenlenen Uluslararası Kalkınma Derneği’nin “Kaynakların Yenilenmesi” temalı üst düzey toplantısı sonrasında Fildişi Sahili Cumhurbaşkanlığından açıklama yapıldı.  



Covid-19 salgınının Afrika kıtasında büyük sağlık, ekonomik ve toplum krizlerine sebep olduğu ve kıtanın tekrar toparlanabilmesi için desteğin artırılması gerektiği belirtildi. Kaynakların yenilenmesi için Uluslararası Kalkınma Derneği destekçisi ülkelerden 100 milyon dolarlık maddi yardım istendi. Başkan Ouattara, dernek ortaklarına acil çağrıda bulundu. 



Salgın sürecinde işsizlik yüzde 8,5 arttı 

Sahra Altı Afrika’da Covid-19 salgını, hali hazırda kötü olan ekonomiyi daha da düşürdü. Geçen sene yüzde 3,6 olan ekonomik büyüme beklentisi bu sene 1,9’a indi. Kırılgan olan Afrika ekonomisinde salgın sebebiyle işsizlik yüzde 8,5 oranında arttı. Yaklaşık 32 milyon kişi, “aşırı yoksul” kategorisine girdi. 



Uluslararası Kalkınma Derneği nedir? 

Dünya Bankası Grubu’na ait bir kuruluş olan Uluslararası Kalkınma Derneği, dünyadaki en düşük gelirli ve aşırı yoksullukla mücadele eden ülkelerine finans kaynakları saylıyor. 1960 senesinde kurulan derneğin 114 ülke için toplamda 422 milyar dolar kaynak ayırdığı biliniyor. 



Yorumlar (0)