Covid-19 ABD'de tüm eyaletlere yayıldı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının, Amerika Birleşik Devletleri'nde 50 eyalete de yayıldığı bildirildi.

DÜNYA 18.03.2020, 06:17 18.03.2020, 06:31
Covid-19 ABD'de tüm eyaletlere yayıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde, West Virginia eyaletinde de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakasının saptanmasının ardından salgın Amerika'daki 50 eyaletin tamamına yayılmış oldu.

John Hopkins Koronavirüs Araştırma Merkezi verilerine göre, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) genelinde vaka sayısı 5894'e yükseldi, 97 kişi ise koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi.

West Virginia eyaletinde de bir vaka tespit edilmesinin ardından koronavirüs salgını ABD'deki 50 eyaletin tamamına yayılmış oldu. 

New York'a sokak çıkma yasağı gelebilir

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına karşı mücadele kapsamında 48 saate kadar halktan evlerinde ya da bulundukları yerde kalıp sokağa çıkmamalarını isteyebileceklerini bildirdi.

Basın toplantısı düzenleyen New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, New York şehrindeki yeni tip koronavirüs vakalarının sayısının 800'ü aştığı bilgisini paylaştı.

New York kenti sakinlerini evlerinde ya da bulundukları yerde kalmak için hazırlıklı olmaları konusunda uyaran New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, 48 saat içinde bu konuda bir karar alacaklarını ve alınan bu kararı New York sakinleriyle paylaşacaklarını belirtti.

Fahiş fiyatlara 275 bin dolar ceza kesildi

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, yeni tip koronavirüs salgını konusunda tüm New Yorkluların cep telefonlarına uyarı mesajları göndermeye başlayacaklarını söyleyerek, koronavirüs salgınının gidişatından son derece endişeli olduklarını kaydetti.

El dezenfektanı gibi ürünlere fahiş fiyat uygulanmaması konusunda da uyarı yapan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, kaydedilen 550 ihlale karşı 275 bin dolar para cezası kesildiğinin altını çizdi.

New York MTA'dan "4 milyar dolar kurtarma paketi" talebi 

Diğer taraftan Amerika'nın en büyük toplu ulaşım ağı New York MTA, salgın sebebiyle metro kullanımının yüzde 60, otobüs kullanımın ise yüzde 49 düştüğünü belirterek, federal hükümetten 4 milyar dolar  kurtarma paketi talebinde bulunması şok etti.

Bu arada New York Belediyesi, sağlık çalışanlarının çocukları için 100 acil çocuk bakım merkezi açacağını ilan etti.

Yorumlar (0)