Conte'nin yakın koruması koronavirüs kurbanı oldu!

İtalya’da Başbakan Giuseppe Conte’nin yakın korumalığını yürüten polis memuru, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitirdi. 

DÜNYA 04.04.2020, 16:59
Conte'nin yakın koruması koronavirüs kurbanı oldu!

İtalya'da 6 haftadır süren ve şu ana kadar 14 bin 681 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) kayıplar sürüyor.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte'nin yakın korumalığını yürüten ve geçen ay ortasında yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi konulan 52 yaşındaki Giorgio Guastamacchia, bu sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. 

İki çocuğa sahip olan koruma memurunun görevden ayrılmadan önce Başbakan Giuseppe Conte ile yakın temasa sahip olmadığı ve başbakanın seyahatlerine eşlik etmediği kaydedildi. 

Eski başbakanlardan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Ekonomi İşlerinden Sorumlu Komiseri Paolo Gentiloni, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Giorgio Guastamacchia'yı örnek polis memuru olarak hatırlıyorum. Ailesinin ve çalışma arkadaşlarının acılarını paylaşıyorum." ifadelerine yer verdi. 

Tor Vergata Kliniği'nde bir süredir tedavi altında olan Giorgio Guastamacchia'nın yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin Mart ortasında pozitif çıkmasının ardından Başbakan Giuseppe Conte’ye de test uygulanmış ve sonuç negatif çıkmıştı.

Yorumlar (0)