Çöl çekirgeleri her yeri istila etti!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FOA), değişen iklim koşulları sebebiyle Doğu Afrika'da en kötü çekirge istilası yaşandığını bildirdi.

DÜNYA 01.02.2020, 13:08
Çöl çekirgeleri her yeri istila etti!

Çöl çekirgeleri (Schistocerca gregaria), Somali, Etiyopya ve Kenya dâhil birçok ülkede hızla yayılıyor. 

Yüzyıllardır tarımsal üretimi tehdit eden ve türünün en tehlikeli çekirgeleri olarak nitelendirilen "çöl çekirgeleri", milyonlarca kişinin geçim kaynağı olan ekili ve biçili araziler ile otlaklara hasar veriyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FOA), çöl çekirgelerinin istilasına ilişkin açıklama geldi.

Doğu Afrika'da hızla yayılan çöl çekirgelerine karşı uyarı yapan FOA, Doğu Afrika ülkelerinin gıda güvenliğinin tehdit altında olduğunu kaydetti. 

Yetkililer, son 25 senenin en kötü çöl çekirgesi istilasının meydana geldiğini belirterek, özellikle Etiyopya’nın doğusu, Somali ve Kenya'nın kuzeyinde bulunan önemli mera alanlarının kullanılamaz duruma geldiğini bildirdi.

Mevsimsel yağışların başlamasıyla önümüzdeki 5 aylık süre içerisinde yeni bir çöl çekirgesi istilasının meydana gelebileceği ifade edildi. 

FAO, "Haziran ayına kadar çekirgelerin sayısı artacağı için, istilanın Etiyopya ve Somali’nin güneyi, Uganda ve Güney Sudan’ın kuzeydoğusuna yayılma olasılığı yüksek." uyarısında bulundu.

Değişen iklim şartları sebebiyle son 25 yılın en kötü çekirge istilasının meydana geldiği belirtiliyor.
 

Yorumlar (0)