CNN'den Trump'a: Anti-demokratik bir ülkenin otoriter lideri gibi!

Amerikalı haber kanalı CNN'in Beyaz Saray muhabiri, "Seçimleri kazandık" diyen Donald Trump'ın "anti-demokratik bir ülkenin otoriter lideri" gibi davrandığını ifade etti.

DÜNYA 04.11.2020, 15:48 04.11.2020, 15:56
CNN'den Trump'a: Anti-demokratik bir ülkenin otoriter lideri gibi!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) merakla beklenen başkanlık seçimlerinde oy sayım işlemleri aralıksız sürüyor.

Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasında tansiyonun yükselmesi üzerine oy sayım işlemleri hususunda Amerika Birleşik Devletleri (ABD) medyası tarafından değişik değerlendirmeler yapılırken, neticelerin değişme olasılığının bulunduğu Pensilvanya eyaleti, Michigan eyaleti gibi kritik eyaletler merakla izleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) 59'uncu başkanlık seçimlerinin sonuçları henüz resmî olarak duyurulmadı. Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump'ın "Seçimleri kazandık." demesi üzerine Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) ortalık kızıştı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) genelinde rekor düzeyde katılımın gerçekleştiği başkanlık seçimlerinde tüm kritik eyaletlerde zafer kazandığını ilan eden Trump'a yönelik en sert tepki Amerikalı haber kanalı CNN'in Beyaz Saray muhabirinden geldi. 

"Seçimleri kazanmadı"

John Harwood isimli muhabir, bu açıklamalar ile Donald Trump'ın haddini aştığını kaydetti. 

Seçimleri kazandığını duyuran Donald Trump'ın yalan söylediğini belirten John Harwood, kendisinin seçimleri kazanmadığını, bunun bariz bir şekilde görüldüğünü ifade etti. 

"Otoriter lider gibi"

John Harwood, Donald Trump'ın "anti-demokratik bir ülkenin otoriter lideri" gibi davrandığını ifade ederek, başkanlık seçimlerinin resmî sonuçlarının duyurulmasının uzun bir zaman alacağına dikkat çekti. 

Yorumlar (0)