CNBC, Pompeo'yu "değiştirdi"

CNBC, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Suriye'deki durum hakkındaki konuşmalarını çarpıtarak Türkiye'yi hedef aldı.

DÜNYA 22.10.2019, 10:01 22.10.2019, 11:28
CNBC, Pompeo'yu "değiştirdi"

Amerikan CNBC kanalı, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun konuşmalarını çarpıtarak verdi.

Televizyon, Pompeo’nun, Trump’ın gerekli koşullarda "Türkiye’ye karşı" bir askerî operasyon gerçekleştirebileceğini söylediğini iddia etti. Ancak Pompeo'nun konuşmasında Türkiye'nin adını dile getirmediği açıkça görülüyor.

Amerika'nın önde gelen medya kuruluşlarından biri olan CNBC televizyonu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, "Başkan Trump, ihtiyaç olması durumunda Türkiye'ye askeri harekât yapılması için hazırlıklı" açıklamasını yaptığını öne sürdü. Ancak Pompeo'nun askerî müdahale konusundaki açıklamasında Türkiye demediği ortaya çıktı.

Wilfred Frost’un sunduğu Kapanış Zili (Closing Bell) programına konuk olan Pompeo, “Savaş yerine barışı yeğleriz” ifadesini kullandı. Bir operasyona gerek duyulursa Trump’ın bunun için hazırlıklı olduğu mesajını veren Pompeo, konuşması sırasında Türkiye'yi ağzına almadı.

Sunucu Wilfred Frost’un sorusu üzerine Dışişleri Bakanı Pompeo,  Suriye’de geçmişte kimyasal silah kullanıldığını ve ABD’nin askerî müdahalede bulunduğunu, buna benzer bir olayda yine askerî bir müdahaleye hazır olduğu söylüyor ancak olayın Türkiye'yle bir ilgisi yok.

Gelen tepkiler üzerine CNBC'nin başlığı biraz değiştirdiği görülse de Türkiye hedef alınmaya devam ediyor. İlk başlıkta "Pompeo, Trump’ın gerekli koşullarda 'Türkiye’ye karşı' bir askerî operasyon gerçekleştirebileceğini söylüyor" ifadesi yer alırken yeni hâlinde "Türkiye krizi hakkında soru sorulan Pompeo, Trump'ın askerî bir hamleye hazır olduğunu söylüyor" mesajı verildi.

Yorumlar (0)