Clinton'dan Sanders'a: Kimse onu sevmiyor, kimse onunla çalışmak istemiyor!

2016 seçimlerinde Donald Trump'a kaybeden Hillary Clinton, 2020'de Demokrat Parti'den başkanlık seçimleri adaylığı için yarışan Bernie Sanders için "Kimse onu sevmiyor" diye konuştu.

DÜNYA 22.01.2020, 13:25 22.01.2020, 14:04
Clinton'dan Sanders'a: Kimse onu sevmiyor, kimse onunla çalışmak istemiyor!

ABD eski Dışişleri Bakanı ve eski Başkan Bill Clinton'un eşi olarak First Lady olan Hillary Clinton, Hulu isimli online yayın platformunda 4 bölümlük "Hillary" isminde hayatını anlatan belgeselin tanıtımı için yapılan röportajda 2016 başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti adaylığı için yarıştığı Bernie Sanders hakkında "Kimse onu sevmiyor, şu ana kadar hiçbir şey başaramadı" diye konuştu.

2016 seçimlerinde Bernie Sanders'ı geçerek Demokrat Parti'nin başkan adayı olan ve Cumhuriyetçi Partili Donald Trump'ı 3 milyon oy fazla alarak geçmesine rağmen ABD Seçiciler Kurulu'ndaki (Electoral College) oy dağılımı yüzünden Trump'a seçimleri kaybeden Clinton, adaylığı kesinleşince eski rakibi Sanders tarafından desteklenmişti.

"Şu ana kadar hiçbir şey başaramadı"

Clinton, Hulu'da yayınlanacak belgeselde Vermont Senatörü Bernie Sanders hakkında "Yıllardır Kongre'de bulunuyor. Kendisini destekleyen sadece bir senatör var. Kimse onu sevmiyor, kimse onunla çalışmak istemiyor, şu ana kadar hiçbir şey başaramadı. O bir kariyer siyasetçisi. O saçmalığın daniskası ve ona kapılanlar adına çok üzülüyorum" diye konuşuyor.


Bernie Sanders ve en büyük destekçilerinden Alexandria Ocasio-Cortez

Bernie Sanders hakkındaki düşüncelerinin hâlâ aynı olup olmadığı sorulan Hillary Clinton, düşüncelerinin değişmediğini belirtti.

Sanders'ın Warren'a "Kadın bir başkan seçilemez" dediği öne sürüldü

Bir diğer başkan aday adayı Senatör Elizabeth Warren'la birebir toplantısında Sanders'ın "ABD'de bir kadın başkan seçilemez" iddiaları hakkında da konuşan Clinton, Sanders'ın 2020 seçim kampanyası boyunca kadınlara saldırma konusunda bir "örüntü" olduğunu iddia etti. Sanders, Warren'la toplantısında böyle bir şey dediğini yalanlamıştı. Clinton, Sanders'ın söylediği iddia edilen cümleye karşılık kendisinin 2016'da Trump'tan 3 milyon oy fazla aldığını hatırlattı.

Diğer yandan Warren ve Sanders, Amerikalı ünlü aktivist Martin Luther King'in anmasında kol kola görüntülendi.

Sanders aday olursa desteklemeyebilir!

2016 seçimlerinde Sanders'ın kendisini desteklediği hatırlatılan Clinton, 2020'de Demokrat Parti adayının Sanders olması durumunda kendisine destek verip vermeyeceği sorusuna ise net bir yant vermedi. Hillary Clinton, röportajdan sonra attığı bir tweette Demokrat Partili bir adayı Trump'a karşı destekleyeceğini belirtti.

Clinton, Sanders yüzünden kaybettiğini öne sürdü

Hillary Clinton, Bernie Sanders'ın seçim kampanyası ve destekçileri hakkında da "Bir hakaret ve saldırganlık kültürüyle çalışıyorlar" dedi ve sadece Sanders'ın kendisinin değil etrafındaki çekirdek ekibin, ona desteğini açıklayanların ve internet üzerinde "Bernie Bros" olarak bilinen destekçilerinin tümüyle rakiplerine, özellikle kadınlara saldırdığını belirtti.

Sanders destekçlerinin kendisine saldırıları yüzünden Trump'a kaybettiğini iddia eden eski Dışişleri Bakan Clinton, seçmenlere "Sizleri görmezlikten gelecek veya Trump yönetiminin yaptığı gibi hakaret eden, saldıran ve aşağılayan davranışları ödüllendirecek bir adayı değil, hepimizi bir araya getirecek aday seçin" diye seslendi.

Bernie Sanders, Trump'ın azline odaklandı

Hillary Clinton'un saldırgan sözleri hakkında konuşan Bernie Sanders, gündeminin Clinton'un yorumlarından ziyade "Amerikan tarihindeki en önemli anlardan biri" olarak nitelediği ve Senato'ya taşınan Trump'ın azli oldğunu belirtti. Sanders, "Hep birlikte ilerlemeye devam ederek Amerikan tarihinin en tehlikeli başkanını yeneceğiz" diye konuştu.

Yorumlar (0)