"Çırpınıyoruz ama ikinci dalgaya hazır değiliz"

Kanada'da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 6 bini geçti. Kanada Tabipler Birliği Başkanı Sandy Buchman ülkenin ikinci dalgaya hiç hazır olmadığı uyarısında bulundu.

DÜNYA 21.05.2020, 08:57
"Çırpınıyoruz ama ikinci dalgaya hazır değiliz"

Kanada Federal Sağlık Bakanlığı, iki gün önce 5943 olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı can kaybı sayısının 6136'ya yükseldiğini, vaka sayısının da 2064 yükselerek 80 bin 142’ye çıktığını duyurdu. Yeni tip koronaüvirüsten (Covid-19) iyileşenlerin sayısı ise 40 bin 776 oldu. 

"Kanada ikinci dalgaya hazır değil"

Kanada Tabipler Birliği Başkanı Sandy Buchman, Kanada'nın olası bir ikinci koronavirüs (Covid-19) dalgasına hazırlıklı olmadığını ve kişisel koruyucu ekipman sıkıntısı ve yetersiz test sayılarının toplumu savunmasız bıraktığını belirtti.

Kanada Senatosu Sosyal İşler Komitesinde konuşan Kanada Tabipler Birliği Başkanı Sandy Buchman, bazı iş yerlerinin açılmaya başlandığını kaydederek şunları söyledi:

"Bunu yaparak kumar oynuyoruz. Bir sonraki adımda ne yapacağımıza karar vermek için yeterli testlere ihtiyacımız var. Çırpınıyoruz ama bence ikinci dalgaya tam olarak hazır değiliz."

Yorumlar (0)