Çipras: Yunanistan Mısır ile anlaşma yaparak Türkiye’ye karşı geri adım attı!

Yunanistan'ın eski Başbakanı Aleksis Çipras, ülkesinin Mısır ile imzaladığı anlaşmayla Türkiye’ye karşı geri adım atma niteliğinde olduğunu söyledi.

DÜNYA 14.08.2020, 22:10 Hanife
Çipras: Yunanistan Mısır ile anlaşma yaparak Türkiye’ye karşı geri adım attı!

Yunanistan'ın ana muhalefet partisi olan Syriza Partisinin lideri ve eski Başbakan Aleksis Çipras, Doğu Akdeniz'deki olaylara yönelik Yunan basınına değerlendirmelerde bulundu.

Çipras, açıklamasında özellikle Yunanistan-Mısır arasında imzalanan deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşmasına değindi.


Çipras: Geri adımlar tehlike oluşturuyor


Çipras, İtalya ile yaptıkları deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşmasının "çok kötü olmadığını"  ancak Kahire ile yaptıkları anlaşmanın “bir geri adım niteliğinde” olduğunu ve bunun tehlike oluşturduğunun altını çizdi.

Eski Yunan başbakan, yaptığı değerlendirme bu duruma çözüm olarak Yunanistan’ın ulusal diplomatiğini ve savunma stratejilerini geliştirmesi gerektiğini söyledi.


Çipras: Erdoğan, İslam hareketinin lideri olma yolunda

Ayasofya Kebir Camii’nin ibadete açılmasını da değinen Çipras, “Erdoğan, dünyada İslam hareketinin lideri olma yolunda." Olduğunu belirterek Türkiye’nin Libya konusunda ABD’nin desteği ve AB’nin zayıflığını kullanarak bölgede büyük bir deniz gücü oluşturma girişiminde olduğunu savundu.

Yorumlar (0)