Çipras'tan Türkiye'ye savaş tehdidi!

Yunanistan Başbakanı Çipras'tan Türkiye hakkında skandal açıklamalar geldi. Çipras , Doğu Akdeniz 'de gerçekleştirilen sondaj faaliyetleri nedeniyle küstah açıklamalarda bulundu.

DÜNYA 24.06.2019, 09:05
Çipras'tan Türkiye'ye savaş tehdidi!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Akdeniz ve Ege'de Türkiye ile savaşa girme riskimiz var." dedi. 

CNN Greece kanalına konuk olan Yunanistan Başbakanı Çipras, Avrupa Birliği'nin bu hafta Lüksemburg'da düzenlediği toplantıda, Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilen sondaj faaliyetleri nedeniyle Ankara'ya açık bir mesaj verdiğini belirtti. 

Avrupa Konseyi'nin Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Ege'deki eylemleriyle ilgili kararına dikkat çeken Çipras, “Avrupa Konseyi'nin almış olduğu kararın en önemli yanı, Türkiye'nin tahrik edici davranışlarına ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarını ihlal edici davranışlarına devam etmesi durumunda, sözlü kınamadan Türkiye aleyhine katı ve hedefli önlemler alınacağı uyarısı yapılması düzeyine geçmesidir.” ifadesini kullandı. 

Türkiye'nin bu tutumunda ısrarcı olması durumunda bunun 'bedeli' olacağını ifade eden Çipras, "Akdeniz ve Ege'de Türkiye ile savaşa girme riskimiz var." dedi. 

Yunanistan Başbakanı, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye, Meis adasında sondaj yapmayı aklından bile geçirmesin. Bu konuda silahlı kuvvetlerimiz kesin talimat aldı ve tam yetkili. Yunan kıta sahanlığında sondaj çalışması yapılmasını öngören bir senaryo mevcut değildir, çünkü bu engelleneceği için eyleme dönüşemeyecektir. Yunanistan egemen bir ülkedir ve gerek egemenliğini gerekse de egemenlik haklarını savunma gücüne sahiptir."

Çipras, Kıbrıs'ta Türkiye'nin garantörlüğünün son bulması gerektiğini de söyledi. 

Yorumlar (0)