Cinsiyetçilik her yerde! Koronavirüsü "kadın"a benzeten bakan tepki çekti

Endonezya'da Güvenlik Bakanı Muhammed Mahfud MD, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) kadına benzeterek, "Başta onu kontrol etmeye çalışırsınız, daha sonra bunu yapamayacağını anlarsınız. İşte o zaman da onunla yaşamayı öğrenirsiniz." deyince tepkileri üzerine çekti. 

DÜNYA 28.05.2020, 11:20
Cinsiyetçilik her yerde! Koronavirüsü "kadın"a benzeten bakan tepki çekti

Endonezya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerini gevşetmeye hazırlanıyor. Kamuoyunun endişelerini gidermek için açıklama yapan Güvenlik Bakanı Muhammed Mahfud MD, tepki çeken bir benzetmede bulundu. 

Endonezyalı bakan, Youtube üzerinden yayınladığı videoda, "Sonsuza dek gizlenecek miyiz? Sağlığımıza dikkat ederken aynı zamanda yeni duruma da uyum sağlayabiliriz" ifadelerini kullandı. 

Yeni tip koronavirüsü (Covid-19) "kadın"a benzeten bakan, "Geçen gün, meslektaşım Denizcilik ve Yatırım Bakanı Lahut Pandjaitan bana sosyal medyada dolaşan bir görsel yolladı: 'Korona, karınız gibidir. Başta onu kontrol etmeye çalışırsınız, daha sonra bunu yapamayacağını anlarsınız. İşte o zaman da onunla yaşamayı öğrenirsiniz." dedi. 

Bakanın bu açıklamalarına sosyal medya kullanıcılarından sert tepki geldi.

"Cinsiyetçi ve kadınlardan nefret eden tutumunu gözler önüne seriyor"

Kadın Dayanışma Derneği, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu açıklama, hükümetin Kovid-19 pandemiyle mücadelesindeki yetersizliğini göstermekle kalmıyor, aynı zamanda kamu görevlilerin cinsiyetçi ve kadınlardan nefret eden tutumunu da gözler önüne seriyor." ifadelerini kullandı. 

Söz konusu açıklamada, "Kadınları nesneleştiren espriler sadece kadına yönelik şiddet kültürünü normalleştirecek." denildi. 

Akademisyen Ariel Heryanto, Endonezyalı bakanın benzetmesini "iğrenç olarak nitelendirirken, açıklama beklediğini kaydetti. 

Gazeteci Febriana Firdaus, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Eşlerini sevmiyorlarsa, neden birbirleriyle evlenmiyorlar?" ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)