Cinsel taciz skandalı ABD'de istifa getirdi

New York Valisi Andrew Cuomo, hakkındaki cinsel taciz suçlamaları sebebi ile istifa kararı aldığını duyurdu.

DÜNYA 10.08.2021, 20:33 11.08.2021, 11:41
Cinsel taciz skandalı ABD'de istifa getirdi

Taciz iddiaları üzerine görevinden ayrılması yönünde çağrıların yükselmesinin akabinde Cuomo, gerçekleştirdiği basın toplantısında istifasını bildirdi.

Cuomo, aylar sürecek azil işlemleri esnasında para ve değerli zaman kaybı olacağını, ayrıca yönetimin çalışmayı sürdürmesinin 'ölüm kalım meselesi' olduğunu kaydederek, bu enerji kaybına sebep olmak istemediğini dile getirdi.

Hakkındaki iddialar karşısında kendini savunmayı sürdüren Cuomo, toplantıya New York Başsavcısı Letitia James'ın raporunu eleştirerek başlangıç yaptı.

Raporda ciddi hatalar olduğunu iddia eden Cuomo, "Uygunsuz davrandığımı öne sürmek ile cinsel taciz neticesine varmak farklı şeylerdir." dedi.

11 kadından özür diledi

Sözlerinin, 11 kadını derinden yaraladığını kabul etmemek manasını gelmediğini savunan Cuomo, kadınlardan özür de diledi.

Hareketleri için bütün sorumluluğu üstlendiğini, insanlara çok yakın davrandığını, sarılıp öpmekten çekinmediğini belirten Cuomo, "Kendimce kimseyle sınırı aşmadım fakat sınırın nerede bittiğini de bilmiyordum. Bu hususta kültür ve jenerasyon farklarını dikkate almalıydım ama yapmadım." şeklinde konuştu.

Üç dönemdir görev alan Demokrat Vali Cuomo'nun, cinsel taciz ile bakımevlerinde COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgını hususunda halkı yanıltmak ve koronavirüs testlerinde aile ve akrabalarına öncelik tanımak gibi iddialarla New York Eyalet Meclisi'nde azil soruşturması sürüyordu.

Cuomo'nun baş yardımcısı Melissa DeRosa da dün istifa ettiğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)