Çinliler Rusya'ya alınmıyor!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle Çin vatandaşlarının Rusya'ya girişi yasaklandı.

DÜNYA 19.02.2020, 15:10
Çinliler Rusya'ya alınmıyor!

Rusya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle Çin vatandaşlarının Rusya'ya girişini geçici olarak yasakladı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da basın toplantısı düzenleyen Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, çıkarılan bir kararnameyle, Çin vatandaşlarının Rusya'ya girişinin geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, kararnamenin, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin tarafından imzalandığını bildirdi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, "Şahsi, iş, eğitim ve turistik gerekçelerle Rusya'ya gelmek isteyen Çin vatandaşlarının ülkeye girişi, 20 Şubat'tan itibaren geçerli olacak şekilde yasaklandı." ifadelerini kullandı.

12 Aralık 2019 tarihinde Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmiş, tahliyelerde Vuhan kenti öncelikli tutulmuştu. Tapliyeler sonrası, koronavirüsün kuluçka dönemi olduğu düşünülen minimum iki hafta süresince tüm ülkeler, getirdikleri vatandaşları için izole alanlar oluşturmuşlardı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının, kısa sürede diğer şehir, eyalet ve ülkelere yayılması üzerine DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü-WHO) "acil durum" ilan ettiğini açıklamıştı.

Rusya’da şimdiye kadar 2 Çin vatandaşında yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilirken, 2 hasta da karantinadaki tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdi.

Yorumlar (0)