Çinli uzmanlar İtalya'da koronavirüsü bitirmek için yola çıktı

12 bin 500 kadar koronavirüs vakasının olduğu ve 827 kişinin yaşamını yitirdiği İtalya'ya, salgının sıfır noktası olan Çin'den yardım eli uzattılar. Salgını büyük ölçüde kontrol altına alan Çin'den gönüllü tıbbi uzmanlar, İtalya'ya gitmek üzere yola çıktı.

DÜNYA 12.03.2020, 18:27
Çinli uzmanlar İtalya'da koronavirüsü bitirmek için yola çıktı

Çin Kızılhaç Derneği'nden dokuz gönüllü tıbbi uzman, COVID-19 önleme ve kontrol konusunda İtalya'ya yardım etmek için bugün Şangay Pudong Uluslararası Havaalanı'ndan ayrıldı. Ayrıca, uçakta İtalya için 31 ton tıbbi malzeme bulunuyor.

Koronavirüsle mücadele amacıyla tamamı karantinaya alınan ilk ülke olan İtalya'da halk, evden çıkmadan da olsa aktif, bağlantıda ve dayanışma içinde kalmanın çözümlerini bulmaya çalışıyor.

Ülkede aşama aşama sıkılaştırılan tedbirlerle tüm okullar kapatıldı; seyahatler kısıtlandırıldı; toplanma yasağı getirildi; spor etkinlikleri durduruldu; sinema, müze, tiyatrolar kapatıldı.

Son olarak da dün akşam açıklanan ek tedbirlerle, bugüne kadar açık kalan mağazalar, restoranlar, barlar da kapatıldı. Bugünden itibaren yalnızca temel kamu hizmeti kategorisindeki eczane, süpermarket, banka, postane, fabrika gibi kurum ve işletmeler açık.

İnsanlar arasındaki teması en aza indirerek virüsün yayılmasını kontrol altına alma amacı taşıyan bu tedbirler kapsamında halka "evinizden çıkmayın" çağrısı yapılıyor.

Eğitime 3 Nisan'a kadar ara veren okullardan bazıları video konferans yöntemiyle dersleri sürdürmeye çalışıyor.

Başbakan Giuseppe Conte tarafından dün akşam açıklanan yeni tedbirlerle restoranlar, barlar, mağazalar kapatılırken, temel kamu hizmeti verdiği gerekçesiyle açık tutulan yerler arasında eczane ve süpermarketlerin yanı sıra gazete bayileri de var.


 

Yorumlar (0)