Çinli doktor 1 sene sonra itiraf etti

Wuhan'da görev yapan bir doktor, geçtiğimiz yıl ocak ayında koronavirüsün tehlike unsuru olabileceği yönündeki uyarılarının Çinli yetkililerce engellendiğini açıkladı.

DÜNYA 26.01.2021, 22:22 27.01.2021, 16:46
Çinli doktor 1 sene sonra itiraf etti

COVID-19 salgınının dünyaya yayılım noktası olarak bilinen Wuhan'da görev alan Çinli bir doktor, salgın ile ilgili düzenlenen bir belgeselde yer aldı.

Çin'deki salgın süreci ile ilgili görüşlerini bildiren doktor, 1 yıl sonra dikkat çekecek beyanlarda bulundu.

İsmini açıklamak istemeyen doktor, ilk olarak 10 Ocak 2020 tarihinde görevli olduğu sağlık kurumunda bulunan solunum yolları hastalıkları bölümünün dolduğunu belirtti.

"Açıklamada bulunmamız engellendi"

Koronavirüs salgının kontrolden çıktığını ve panik yaratmaya başladığını dile getiren doktor, "Yetkililer herhangi bir açıklama yapılmaması yönünde uyarılarda bulundu." ifadesini kullandı.

"Maske takılmasına müsaade etmediler"

Koronavirüsün bulaşma ihtimaline karşı maske takmalarına müsaade edilmediğini de vurgulayan doktor, "Herkes virüsün insandan insana bulaşıcı olduğunun farkındaydı. Bu neden kabul görmedi? Bu durum hepimizin kafasını bir hayli karıştırdı ve bizi çok sinirlendirdi." şeklinde konuştu.

Birkaç haftalık süre zarfı içerisinde yüzlerce ya da binlerce şüpheli vaka tespit edildiğini fakat hastane içinde bunu kesin kılacak ya da teşhisleri bildirecek bir sistem bulunmadığını da sözlerine ekleyen doktor, yalnızca 41 vakadan bahsedildiğini söyledi.

Yorumlar (0)