Çinli çocuklar okula boyunlarındaki QR kodları ile gitti

Koronavirüs salgının başladığı ve hala da devam ettiği Çin’de anaokulu çocuklarının boynuna yapılacak nükleik asit testi için QR kodu asılması tüm dünyayı ayağa kaldırdı.

DÜNYA 08.11.2021, 16:41
Çinli çocuklar okula boyunlarındaki QR kodları ile gitti

 Şu ana kadar 5 milyonun üzerinde ölüme ve 250 milyon civarında kişinin de hastalanmasına neden olan koronavirüs salgının başlangıç noktası olan Çin’de kameralara yansıyan görüntüler büyük tepki çekti.

 Yeni vakalar tedirgin etti

Pekin yönetimi, son derece titizlikle devam ettirdiği pandemiyle mücadelede ‘Sıfır koronavirüs’ vakasını hedeflerken ülkede ortaya yeni vakaların çıkması sağlık yetkililerini tekrar alarma geçirdi.

7 Kasım’da ülkede 89 adet yeni vaka kayıtlara yansırken, bu sayının sonraki gün 74 olarak gerçekleştiği açıklandı. Virüsün yayılmasını önlemek amacıyla tüm vatandaşlara nükleik asit testinin yapılması kararlaştırıldı.

Görüntülere eleştiri yağdı

 Bu nedenle test yaptırmak için sıraya girmeleri istenen Çinli anaokulu öğrencilerinin boyunlarına asılan QR kodları ilginç bir manzara oluşturdu. Sosyal medyada bu karelerin paylaşılmasının ardından tepkiler de çığ gibi büyüdü.

 Çocuklar merakla başlarına ne geleceklerini beklerken, kullanıcılar bu resimlerin altına “Modern Köleler!”, “Çok üzüntü veren bir dünyada yaşıyoruz”, “Bu dünya bitmiş” gibi eleştirel yorumlarda bulundular.

 Dünyada koronavirüs kaynaklı ölüm vakalarını resmi olarak duyuran Worldometers internet sitesinin verilerine göre, Çin'de şu ana kadar 97 bin 823 vaka ve 4 bin 636 ölüm kayıtlara geçti.

Yorumlar (0)