Çin’den Rusya’ya ilk yaptırım

Rusya’nın Ukrayna işgaline başlaması, ekonomik olarak gerçekleşen işlemleri çok fazla etkisi altına aldı. Yaşanan savaş sürerken yaşanan uluslararası baskıyla büyük firmalar Rusya’dan çekilmeye başladı. En son olarak Çin’in drone firması olan DJI ürünlerinin satışını Rusya’da durdurdu.

DÜNYA 27.04.2022, 13:59 27.04.2022, 17:49
Çin’den Rusya’ya ilk yaptırım

Rusya ve Ukrayna arasında meydana gelen savaş hızla sürmeye devam ediyor. Bu savaş neticesinde Rusya’ya başlatılan uluslararası zorlamaların sonucunda büyük firmalar peş peşe ülkeden ayrıldığını açıklamayı sürdürüyor. En son Çinli şirketlerden olan bir drone firması DJI imal ettikleri ürünlerin Ukrayna'ya düşman bir şekilde kullanımının önüne geçebilmek adına Rusya'da gerçekleşen satışlarını kesme kararı aldı. 

Ukrayna’ya karşı kullanıldığı için satışlar durdu

Silahsız veya silahsız olarak kullanımı sağlanan insansız hava taşıtları ilerici savaşlarda çok fazla bir etki göstermeye başladı. Çinli bir firma olan DJI dünyanın ünlü drone şirketlerinden birisi olarak Ukrayna’da yaşanan işgal sebebiyle Rusya'da gerçekleştirdiği satışları askıya aldığını açıkladı.

Ukrayna geçtiğimiz zamanlarda Rusya'nın attığı füzelerin yönlendirilmesini sağlayabilmek adına DJI firmasının dronlarını kullandığını iddia etmişti.

DJI şu anda Rusya'ya bu şekilde yaptırım gerçekleştiren ilk büyük Çin firması olarak biliniyor.

Yorumlar (0)