Çin’den protestolar için dikkat çeken adım: Öğrencileri evlerine yolluyorlar

Çin'in büyük şehirlerinde bulunan üniversiteler, koronavirüs önlemlerine karşı protestoların meydana geldiği bir zamanda, öğrencileri yarıyıl tamamlanmadan evlerine yolluyor.

DÜNYA 29.11.2022, 14:58 30.11.2022, 09:20
Çin’den protestolar için dikkat çeken adım: Öğrencileri evlerine yolluyorlar

Vakaların çoğaldığı başkent Pekin ve Guangcou gibi büyük kentlerde birden fazla üniversite, "öğrencileri salgından koruma" sebebiyle yüz yüze eğitime ara verdi ve öğrencileri evlerine gönderdi.

Otobüs seferleri düzenlediler, öğrencileri memleketlerine yolladılar

Söz konusu kararın, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin merkezi olan Urumçi'de karantina içerisinde olduğu öne sürülen apartmanda meydana gelen yangının sonrasında, ülke çapında koronavirüs önlemelerine karşı gerçekleştirilen protesto eylemlerinin üniversite kampüslerine de görülmeye başladığı bir zamanda alınması dikkatlerden kaçmadı.

Pekin'de üniversiteler, yatılı olarak kalan öğrencilerin kentlerine geri dönüşünü rahatlatmak adına tren istasyonlarına birçok otobüs seferleri gerçekleştirdi. Üniversitelerin idaresi, salgın sebebiyle yarıyıl tamamlanana kadar derslerin ve final sınavlarının internet üzerinden gerçekleştirileceğini bildirdi.

Urumçi’de ne olmuştu?

Urumçi'de 24 Kasım günü karantinada olduğu öne sürülen bir apartmanda meydana gelen yangın sırasında 10 kişi yaşamını yitirmişti.

Yangının meydana geldiği apartmanda hayatını sürdürenlerin, karantina sebebiyle dairelerinden çıkamadıkları, itfaiye ekiplerinin de engeller ve metal bariyerle çevrelenmiş siteye giriş yapamadıkları için yangına vaktinde müdahale edemediğine dair ifadeler büyük bir tepki çekmişti.

Yangın, ülke genelinde koronavirüs önlemlerine karşı çoğalan huzursuzluk yerini tepkiye bırakmış, Pekin, Şanghay ve diğer kentlerde protestolar gerçekleştirilmişti.

Yorumlar (0)