Çin’den ABD’ye mesaj: Ukrayna benzeri trajediler doğurabilir

Amerika Birleşik Devletleri tarafından yürütülen Hint-Pasifik stratejisinin büyük riskleri beraberinde getirdiğini belirten Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, “Bu tutum bölgede Ukrayna benzeri trajedileri doğurabilir” uyarısında bulundu. 

DÜNYA 15.04.2022, 17:53 17.04.2022, 09:34
Çin’den ABD’ye mesaj: Ukrayna benzeri trajediler doğurabilir

Vietnam Dışişleri Bakanı Bui Thanh ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Bakan Vang Yi, bölgesel konuları ele alınarak istişarelerde bulundu. Asya kıtasının tamamında barış ve huzur ortamını kalıcı olarak görmek istediklerini vurgulayan Vang Yi, bloklara ayrılmanın bölge için büyük bir tehlike olduğunun altını çizdi.  

“Bölgemizde Ukrayna’da olduğu gibi benzer trajedilerin meydana gelmesine asla müsaade etmemeliyiz”

Amerika Birleşik Devletleri’nin Hint-Pasifik hattı üzerinde uyguladığı strateji ile bölgeyi kaosa sürükleme amacı güttüğünü ifade eden Vang Yi, “Bu ve benzeri girişimler, bölgede güç şartlar altında elde edilmiş huzur ve barış ortamının yanı sıra ASEAN merkezli ortaklık faaliyetlerine de büyük zarar verecektir. Soğuk savaş ve benzeri bir kutuplaşmanın yeniden doğmasına ve bölgemizde Ukrayna’da olduğu gibi benzer trajedilerin meydana gelmesine asla müsaade etmemeliyiz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)