Cinayetleri için otel yaptıran katil!

Hiçbir yere ulaşmayan merdivenler, duvarlara açılan kapılar ve labirent gibi koridorlar... İşte ABD'nin ilk seri katili olan H.H. Holmes'in cinayet kalesi!

DÜNYA 12.09.2019, 15:24 12.09.2019, 17:16
Cinayetleri için otel yaptıran katil!

Dünya tarihinin son asrında pek çok seri katili filmlerden, hikayelerden ve dizilerden tanıdık. Akla hayale gelmeyecek yöntemlerle kurbanlarını kesen, boğan, tecavüz eden ve topluma korku salan bu canilerin çoğunun sonu darağacında ya da hapishanede bitti. Zodiac katili gibi bazı katiller ise asla bulunamadı.

ABD toprakları seri katil cenneti

Amerika’da 1880’li yıllarda halka korku salan Karındeşen Jack, 1940’lı yıllarda yaşayan Hayalet Katil hakkında bir sürü teori ortaya atıldı. West Mesa Kemik Koleksiyoncusu’ndan Ted Bundy’ye, Albert Fish’ten New Orleans Baltacısı’na… Bu katillerin hepsinin tuhaf hikayeleri olsa da, ABD’nin ilk seri katili olarak kabul edilen H.H. Holmes’in yaptıkları akıl alır gibi değildi. Çünkü bu katil, cinayetlerini işleyebilmek için çıkmaz koridorlar bulunan bir otel inşa ettirmişti!

Sigorta şirketlerini dolandırıyordu

H.H. Holmes olarak bilinen bu girişimci katilin gerçek ismi Herman Webster Mudgett’tir. Henüz Michigan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim gördüğü dönemlerde, okuldaki kadavraları sigorta şirketlerine ‘kazada öldüler’ diye satarak dolandırıcılık yapıyordu.

Cinayet kalesi!

Öldüğü zaman, 3 kadınla aynı anda evli olduğu ortaya çıkan Holmes’in aklına gelen şeytani bir fikir, birçok hayata mal olacaktı. 1893 yılında Chicago’da bir Dünya Fuarı düzenlenecekti. Dünyanın birçok bölgesinden gelen turistler burada konaklıyor ve fuara katılacaktı. Bölgedeki ihtiyacı gören Holmes, bir otel inşa ettirdi fakat amacını kim bilebilirdi ki!

Penceresiz odalar ve hiçbir yere çıkmayan koridorlar

‘Kale’ olarak adlandırdığı otelin en alt katını kendi eczanesi olarak kullanan Holmes’in üst katlar için ise farklı bir planı vardı. İlk bakışta normal bir otel koridoru gibi görünen oteli biraz inceleyince tuhaf ayrıntılar göze çarpıyordu. Bazı odaların pencereleri yoktu ve koridorlar garip bir şekilde inşa edilmişti.

Burada dolaşan birisi kısa sürede yolunu kaybedebilir ve çıkmaz bir labirente girebilirdi. Bazı merdivenlerle üst katlara çıkabilirken bazı merdivenler çıkışın olmadığı koridorlara uzanıyordu. Bazı kapılar sadece dışarıdan açılırken, bazı kapılar ise duvarlara açılıyordu. Yıllar içinde yapımı bitirilen otelin inşası sırasında inşaat ustaları sürekli değiştirilir. Sonunda ise bütün yapının planını bilen tek kişi Holmes’ti.

İskeletleri tıp okullarına satıyordu

Otel, müşteri ağırlayabilecek duruma gelince Holmes işe koyulur. Kurbanları genellikle otel çalışanı kadınlar ve müşterilerdir. Bazı kurbanlarını ses geçirmeyen gaz odalarına hapseden katil, bazılarını büyük bir kasayı andıran odaya kilitler ve havasızlıktan ölmelerini sağlar. Kurbanlarının cesetlerini gizli bir borudan bodrum katına yollayan Holmes, burada onların etlerini kemiklerinden ayırır. İşi bittikten sonra ise iskeletler, tıp okullarına satılmak üzere hazırlanır.

Yeni cinayet kalesini Teksas'ta kurmak istedi ama...

Bir süre sonra ekonominin kötüleşmesiyle birlikte Holmes, Chicago’yu terk eder. Teksas’a yerleşen Holmes, burada yeni bir ‘cinayet kalesi’ kurmayı düşünür ancak kısa sürede bu fikirden cayar. Sebebi ise Teksas yasalarının çok daha sert olmasıdır. ABD ve Kanada boyunca yaptığı seyahatlerde ise cinayetlerini sürdürür.

Yakalanmasına giden süreç

Holmes, daha önceki cinayet otelinin inşaatında beraber çalıştığı arkadaşı Benjamin Pitezel’e bir teklif sunar. Buna göre Holmes, Pitezel’in öldüğünü duyuracak ve sigorta şirketine bu durumu rapor edecektir. Böylece Pitezel’in karısı 10.000 doların sahibi olacaktır. Daha sonra parayı üçü aralarında paylaşacaktır. Ancak eski alışkanlıkları Holmes’i bırakmaz.  Holmes, numaradan değil gerçekten Pitezel’i öldürür. Daha sonra yapılan çalışmalarda Pitezel’in vücudunda intihar süsü vermek için kullanılan kloroform maddesi bulunmuştur. Holmes, öldürdüğü Pitezel’in eşine ise, çocuklarını kendi himayesine alma teklifi sunar. Cinayetleri çözen Philedelphia dedektifi Frank G. Peyer, iki kızın cesedi Toronto’da bir bodrum katında bulunacaktır.

Ölüm acı dolu geldi!

Azılı katil, 1894 yılının 17 Kasım günü Boston’da yakalanır. Holmes’in cinayet kalesi olan Chicago’daki otel, sebebi bilinmeyen bir şekilde 1895 yılında yanar. Bina şimdilerde ABD Posta Hizmetleri için kullanılıyor.

1 Mayıs 1896 tarihinde idam edilen Holmes, boynu kırılmayınca idam ipinde bir süre asılı aldı ve çırpındı. Ölümü 20 dakikada yavaş bir şekilde boğularak geldi.

ABD’deki bilinen bu ilk seri katilin kesinleşen cinayetlerinin sayısının 27 olduğu biliniyor. Ancak Holmes’in gerçekte 100’den fazla kişiyi öldürdüğü tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)