Çin, yurt dışındaki Vuhanlıları geri getirecek!

Çin Dışişleri Bakanlığı, koronavirüsün başlangıç noktası olan Vuhan'ın yurt dışında olan sakinlerini şehre geri getirmek için çalışıldığını açıkladı.

DÜNYA 31.01.2020, 10:38
Çin, yurt dışındaki Vuhanlıları geri getirecek!

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, bakanlık adına yaptığı yazılı açıklamada Hubey eyaletinin özellikle eyalet başkenti Vuhan sakinlerini yurt dışında yaşanan sorunlardan dolayı ülkeye geri getireceklerini “Çin hükümeti bir an önce tarifeli sivil havacılık uçağı göndererek onların (Vuhanlıların) doğrudan Vuhan’a geri getirilmesine karar vermiştir" diyerek açıkladı.

"Salgına karşı savaşı kazanmak için tamamen inancımız ve kabiliyetimiz var"

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 2019-nCoV olarak adlandırılan koronavirüs salgını yüzünden "Uluslararası Kamu Sağlığı Acil Durumu" ilan etmesine de değinen Hua, salgınla mücadelede ülkesinin mümkün olan en katı ve geniş önlemleri aldığını, önlemlerin uluslararası sağlık düzenlemelerinin de çok ötesinde bulunduğunu söyledi. Bakanlık sözcüsü, "Salgına karşı savaşı kazanmak için tamamen inancımız ve kabiliyetimiz var" dedi ve koronavirüsün genetik yapısı hakkında gerekli mercileri şeffaf bir şekilde bilgilendirdiklerini söyledi. Hua, DSÖ ve dünyanın tüm ülkeleriyle birlikte çalışarak bölgesel ve küresel sağlığın korunması için çaba sarf edileceğini söyledi.

Kaç vakanın bulunduğunu bilmeyen başkan görevden alındı!

Bir diğer yanda ise Hubey eyaletinin 7 milyon kişilik şehri Huanggang'ın Belediye Sağlık Komisyonu Başkanı Tang Cıhong "salgın konusunda ihmali bulunduğu" için görevinden alındı. Tang, Çin basınına verdiği röportajda şehirde kaç enfekte kişi olduğuna "Bilmiyorum. Emin değilim" diye yanıt vermişti. Haberin Çin sosyal medya platformu Weibo'da yayılması üzerine büyük tepki çeken Tang, görevinden alındı. Huanggang şehri, eyalet başkenti Vuhan'dan sonra en çok koronavirüs hastası ve can kaybının yaşandığı yer.

Ulusal Sağlık Komisyonu’nun son açıklamasında ülkenin tamamında toplam 213 kişinin hayatını kaybettiği, 9 bin 658 kişinin ise enfekte olduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)