Çin, Rusya'dan vazgeçmiyor! Rusya'ya 'tam destek'

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Le Yucheng, “Her şeye rağmen Rusya ile stratejik iş birliğini güçlendireceklerini" duyurdu. 

DÜNYA 20.04.2022, 08:09 20.04.2022, 10:51
Çin, Rusya'dan vazgeçmiyor! Rusya'ya 'tam destek'

Ukrayna-Rusya savaşı devam ederken Çin'den 'Rusya’nın yanındayız’ mesajı geldi.

Bakanlıktan gelen açıklamada Le Yucheng’in, Rusya'nın Pekin Büyükelçisi A. I. Denisov ile iki ülke ilişkileri, küresel ve bölgesel gelişmelere dair bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

"Ortak bir toplum inşası için çalışmaya devam edeceğiz”

Rusya Lideri Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in rehberliğinde, Rusya ve Çin’in yeni dönemde stratejik koordinasyon ortaklığının kapsamlı gelişimini sürdürdüklerine dikkat çeken Le, çeşitli alanlarda bu iş birliğini derinleştirmeye devam ettiklerini söyledi.

İki ülke arasındaki ilişkilerinin önemine dikkat çeken Le, "Uluslararası politikalar nasıl değişirse değişsin, Çin, insanlığın geleceği ve kazan-kazan iş birliği için Rusya ile stratejik koordinasyonu kuvvetlendirmeye, iki ülkenin çıkarlarını ortak bir şekilde korumaya, ortak bir toplumun inşasını ve yeni bir uluslararası ilişkileri teşvik etmeye devam edecek" şeklinde konuştu.

Stratejik koordinasyonun derinleştirilmesi kararı

Elde edilen bilgilere göre Denisov, Rusya'nın daima Çin ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunu diplomatik önceliği olarak değerlendirdiğini, uluslararası adaleti ve eşitliği korumak için iki devlet başkanının tespit ettiği yönde kapsamlı koordinasyonu ve çok yönlü iş birliğini derinleştirmeye hazır olduklarına dikkat çekti.

Taraflar; Rusya, Brezilya, Hindistan, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Çin’den oluşan BRICS grubunu Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) kapsamında, Rusya-Çin iş birliğinin derinleştirilmesinin dışında Ukrayna'daki durum, bölgesel ve küresel meseleler ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Yorumlar (0)