Çin, Pakistan'a ördek ordusu gönderecek!

Çin, Pakistan'a çekirge istilasına karşı savaşmak için "ördek ordusu" gönderecek.

DÜNYA 27.02.2020, 12:35
Çin, Pakistan'a ördek ordusu gönderecek!

Çin, Pakistan'ın çekirge istilasına karşı mücadelesine destek vermek için 100 bin ördeği Pakistan'a gönderecek.

Global Times gazetesinde yer alan haberinde, "çekirgelerin doğal düşmanı" olduğu bilinen bu ördeklerin 20 yıl önce Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki çekirge istilasını bastırdığı hatırlatıldı.

Pakistan'ın çekirgelerle mücadelesine yardım etmek için bu kez 100 bin ördeğin Pakistan'a gönderileceği belirtilen haberde, Çin'in Cıciang eyaletindeki Gaovey Kanatlı Hayvan Endüstrisinden temin edilecek savaşçı ördeklerin kuşlara veya tavuklara göre yabani ortamda hayatta kalma kabiliyetinin çok daha iyi olduğu bilgisi paylaşıldı.

Cıciang Ziraat Bilimleri Akademisinden araştırmacı Lu Licı, savaşçı ördeklerin çekirge istilasına karşı görevlendirilmesine ilişkin, "Bir tavuk günde 70 çekirge yiyebilir ama bir ördek günde 200 çekirgeyi çok rahat yiyebilir. Çekirgeyi çok severler. Arkalarında bir çekirge kozası bile bırakmazlar." dedi.

Haberde ördeklerin Pakistan'a 2020 yılı sonu ya da 2021 yılı başında gönderilmesinin planlandığı ifade edilerek, bir grup Çinli bilim adamının halihazırda Pakistan'a vardığı ve çekirgeyle mücadelede Pakistanlı yetkililere teknik destek verececeği bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca Ningbo Evening gazetesi de "ördek ordusunun" Pakistan'a bir hava aracıyla bir günde taşınabileceğini yazdı.

Pakistan'da son aylarda ortaya çıkan çekirge istilası ciddi boyutlara ulaşmış, son 20 yılın en kötü çekirge istilasına yol açmıştı.

Yorumlar (0)